Pankráció

2018.08.16. 19:30

Makai Renátó hazai közönség előtt küzdhetett

Először, és most már biztos, hogy nem utoljára rendeztek pankráció show-t Pécsett: a „cirkusznak”, amelyen Makai Renátó megszerezte a HCW Revolution bajnoki övet, nagy sikere volt.

K. Mayer András

A pankráció gáláknak többnyire Budapest ad otthont, ahol rendre telt ház előtt zajlik a show. A közelmúltban Pécsre hozták a Hungarian Championship Wrestling (HCW) egyik rendezvényét, többek között nyilván azért, mert a sportág egyik legkedveltebb figurája, Makai Renátó pécsi, így ő ezúttal hazai környezetben küzdhetett.

– Budapesten ez tényleg bejáratott dolog, mindig telt ház van, de nem voltunk benne biztosak, hogy Pécsett is sikeres lesz a rendezvény – mesélte lapunknak Makai. – Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ez még minket is meglepett: nem csak sokan jöttek el megnézni minket, hozzáértő is volt a közönség. A backstage-ben hamar meg is beszéltük, hogy mindannyiunknak nagyon tetszett, ezért biztosan lesznek még itt pankráció gálák.

A pécsi műsor fő attrakciója természetesen Makai mérkőzése volt, akit óriási ováció fogadott, s aki annak rendje és módja szerint győzött is, megszerezve ezzel a HCW Revolution profi bajnokának járó övet.

– Nagyon jó érzés volt itthon szerepelni. Amikor kijöttünk, szinte megrohantak a rajongók, sokan kértek aláírást. Nem mellesleg a meccsem vége is nagyon jól sikerült, ugyanis a bajnoki övet Növényi Norbert adta át nekem, akit nemrég én búcsúztattam a pankrációtól.

Bár ebben a műfajban csak eljátsszák a műsort, a nagy halált a résztvevők, azért felkészületlenül nem lenne ajánlatos fellépni, annak biztosan rossz vége lenne, könnyen súlyos sérülés lehet belőle. A küzdősportban is otthonosan mozgó Makai szerint a pankrátorok is sportolók, csak teljesen más a kihívás, a cél, mint mondjuk egy MMA-meccsen.

– Utóbbinál az a cél, hogy legyőzzük, kiüssük az ellenfelet. A pankrációban viszont egész egyszerűen csak szórakoztatni akarunk. De nagyon jól fel kell készülni, mert élvezetesnek, hihetőnek kell lennie az egésznek. Akkor igazán jó az előadás, ha a közönség elfelejti, hogy mindez csak egy előre megírt történet, s bele tudják élni magukat.

Persze a karfiolfülű (érdekes, csak a jobb füle van összetörve, a bal megúszta), agyontetovált Makait akkor sem kell félteni, ha a ringben vagy a szőnyegen kell bizonyítania valamelyik küzdősport válfajban. Kisgyerekként Pécsett aikidóval kezdte, majd hamar átnyergelt a dzsúdóra: jól tette, mert jöttek a szép eredmények, válogatottságig vitte, s többször volt a később olimpián is induló Bor Barna edzőpartnere. Később aztán belekóstolt az MMA-ba, ahol tizenegy profi meccset vívott, ebből nyolcat megnyert.

– Az edzőmmel, Sárközi Róberttel már készülünk a következő kihívásokra, külföldön lesznek meccseim. A két dolog egyébként nagyon jól viszi előre egymást: a pankrációban például könnyen eladható a legyőzhetetlen MMA-harcos, akit senki és semmi nem tud megállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában