kézilabda

2018.07.18. 12:05

Minden játékos ott van a fedélzeten a komlóiaknál

Vége a nyári pihenésnek, a Sport36-Komló NB I.-es férfi kézilabdacsapata tegnap délután megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Nagyon bízunk benne, hogy hasonló lesz, mint az előző.

K. Mayer Andrá[email protected]

Egészen emlékezetes, csodás szezonja volt legutóbb a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának, hiszen az előkelő ötödik helyen végzett az élvonalban. Köszönhetően annak, hogy a szakmai stáb kiváló munkát végzett a játékosokkal, akik vevők voltak a melóra – nem mellesleg olyan egység, olyan remek hangulat volt jellemző a kék-fehérekre, hogy gyakorlatilag sikerre voltak ítélve.

Annak érdekében, hogy az előttük álló idényben is valami hasonlóra legyenek képesek, nem adhatják alább a munkát, sokat kell majd dolgozniuk. A felkészülés tegnap délután megkezdődött, a következő hetekben valószínűleg nem kell esténként altatódalt dúdolni a fiúknak, kidőlnek maguktól is.

– Ahogy szoktuk, most is felmérésekkel kezdünk, amelyekből kiderül, hogy amit kiadtam a játékosoknak, abból mit végeztek el – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője. – De rögtön hozzáteszem, ezzel rendszerint nincs probléma, senki sem ügyeskedik, mert mindenki tudja, nem velem szúr ki, ha nem csinál meg valamit, hanem saját magával.

A felmérések után az érdemi munka ma kezdődik, ahogy a tréner fogalmazott, most jön a melós rész. Ami feltétlenül örömteli hír, hogy a keret minden tagja ott volt az első edzésen, senki sem hiányzik, így aztán az elejétől kezdve együtt készülhet a csapat. A felnőttek között ott volt egy fiatal tehetség is: Gajdos Dániel az ifiből felkerül az első csapatba. Elképzelhető, hogy a későbbiekben mások is kapnak lehetőséget a bizonyításra, menet közben derül ki, hogy kiknek szavaz bizalmat a Kilvinger Bálint és Péter Szabó Dávid alkotta szakmai stáb.

Az Olympiakosz lesz az ellenfél

Izgalmas napjuk volt kedden a Sport36-Komló játékosainak, vezetőinek és szurkolóinak. Az Európai Kézilabda Szövetségben (EHF) ugyanis elkészítették az EHF-kupa második körének sorsolását, s ahogy azt korábban lapunk is megírta, ebben érintettek a kék-fehérek is.

Nos, mint kiderült, Kilvinger Bálint együttese a görög bajnokot, az Olympiakosz Pireuszt kapta. Miután a hellének ebben a sportágban nem tartoznak az európai elitbe, egyrészt keveset lehet tudni róluk, másrészt a komlóiaknak jó esélyük van a továbbjutásra.

– Természetesen megpróbáljuk majd megfelelően feltérképezni ellenfelünket – mondta Szigeti Szabolcs, a komlóiak ügyvezetője. – A görög bajnokságban, így valószínűleg az Olympiakoszban is sok a délszláv játékos, ebből következően nem valószínű, hogy tizenhat göröggel találkozunk.

Az oda-visszavágós párharc még arrébb van, októberig kell rá várni: 6-án játszik hazai pályán a Sport36-Komló, a második mérkőzésre 13-án vagy 14-én kerül sor az Olympiakosz otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában