kosárlabda

2018.02.24. 10:02

Nem a régi, de nagy mérkőzés

Azért egy pár éve, ha egy Pécs–Sopron női kosárlabda-mérkőzésre készültünk, a rangadók rangadójára, akkor a fél város szíve dobogott a megszokottnál szaporábban már a csörte előtti napon. Aztán a Lauber környéke teli volt autókkal, a kevésbé rutinosak nem is tudtak a közelben parkolni, a csarnokban pedig ördögi volt a hangulat. Táblás ház, több száz fős B-közép, egy ritmusra dobbanó szívek ezrei, és sokszor, nagyon sokszor pécsi siker.

Szakács M.

Ilyen volt a nem is olyan távoli múlt. Igen ám, csakhogy az idő bizony a Pécs–Sopron összecsapások felett is eljárt már kicsit, az a bizonyos rozsdás vasfog pedig mindenhonnan kiharapott egy jókora darabot. A parkoló autókból, a B-középből, és azokból az ezrekből is, akiknek egy ritmusra vert a szíve. Néha kicsit fáj belegondolni, de bizony már az előző este, amikor már csak egyet kell aludni, akkor sincs annyi felgyorsult szívritmus mint egykor.

Persze a múltba nem érdemes nagyon belesüppedni. Már csak azért sem, mert ma este hat órakor Pécs–Sopron, női kosármeccs lesz. A 7. PEAC-Pécs fogadja a tabella 2. helyén álló kis­alföldieket, és bár kétségtelen, hogy ez már nem az a rangadó mint egykor, de Gabriel Carrasco csapata számára nagyon is fontos, és nagy meccs lesz. Már csak azért is, mert Mandicsék előző két bajnokijukat elveszítették. Előbb a ZTE nyert a Lauberben, majd legutóbb a szintén bivalyerős Győr ellen hiába játszott a PEAC egy 35 percen át nyitott meccset, ismét vereség lett a vége.

Azt azonban látni, hogy egyre több a meglepetés a bajnokságban, elég csak a Zete legutóbbi bravúrjára gondolni: legyőzte az addig veretlen Szekszárdot. Az tehát biztos, papíron nem a pécsiek a Sopron elleni csata esélyesei, de az is, hogy ha esetleg csak egy kicsit is visszatérne a múlt a lelátóra, ha sok-sok szurkoló menne ki a Lauberbe, ha együtt dobbanna szív az ördögi hangulatban, akkor nem lenne esélytelen az újkori idők pécsi csapata.

A fővárosban nyerne a PINKK

A PINKK-Pécsi 424 együttese ma este nagyon nagy lépést tehet affelé, hogy kiharcolja a felsőházi play off-szereplés lehetőségét. A Jens Tillman távozása után már Laczka Miklós által irányított rózsaszínek az MTK vendégei lesznek. Annak az MTK-nak, amely jelenleg az utolsó előtti, tizedik helyet foglalja el a tabellán. Bár a fővárosiak már aligha veszélyeztetik a PINKK nyolcadik helyét, de azért egy győzelemmel borsot törnének Rujákék orra alá, akik így a kilencedik Vasas ellen élet-halál meccsett kellene, hogy játsszanak majd az utolsó fordulóban.

A PINKK számára mindenesetre kötelező lenne nyerni az MTK vendégeként is, hiszen egy hete a BEAC ellen már becsúszott egy borzalmasan fájó vereség, még egy hasonló zakó pedig nem nagyon fér már bele, hiszen a kék-fehérek és az utolsó forduló Vasas elleni derbi mellett a Cegléd és a Sopron lesz még Laczkáék ellenfele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában