Labdarúgás

2018.06.25. 10:00

Németh szerint nehéz csupaszív játékosokat találni

Borzasztó nehéz szezonja volt a Kozármisleny labdarúgócsapatának az NB III. Közép csoportjában, sokáig billegett Németh Zsolt együttese a bent maradás és a kiesés határmezsgyéjén. A mislenyiek végül megkapaszkodtak, ami örömteli, s az edző bízik benne, hogy a következő idényre sikerült egy kicsit előrébb lépniük.

K. Mayer András

– Több lett az ősz hajszála?

– Sajnos igen – válaszolta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Ez egy nagyon nyögvenyelős bajnokság volt a számomra, a csapat és a klub számára is.

– Miért volt ilyen?

– Abból a csapatból, amely az NB II.-ből kiesett, mindössze két játékos maradt a nyári felkészülésre. Akiket igazoltunk, nyilván nem egyszerre, hanem folyamatosan egymás után érkeztek különböző edzettségi állapotban. Emiatt aztán nem tudtunk kialakítani egy ütőképes gárdát a bajnoki rajtra. Nem mellesleg a sorsolásunk is olyan volt, hogy az első négy fordulóban a négy bajnokesélyessel találkoztunk.

– Mit várt ekkor a szezontól?

– Én ekkor is optimista voltam. Egyébként is szeretem a kihívásokat. Bíztam a fiúkban, reméltem, hogy azok, akik még sosem játszottak ebben az osztályban, és azok, akik sérülés után kerültek hozzánk, felépítik magukat, és meg akarják mutatni, mire képesek. Az őszi szezont aztán biztonságos zónában zártuk, hat–hét pontra voltunk a kieső helyektől.

– Tavasszal közelebb kerültek...

– Igen, mert a téli szünetben tovább gyengültünk, több meghatározó kezdőjátékos is távozott tőlünk. Ráadásul gerincsérve miatt Lantos Leventét a teljes szezonra elveszítettük. Emellé jött még ezúttal is a nehéz rajt. Ekkor már éreztem, hogy kemény fél évünk lesz.

– Az volt, de végül sikerrel vették az akadályt, bent maradtak.

– A Budapest Honvéd elleni idegenbeli meccs hozta meg a várt áttörést: a 94. percben szerzett góllal nyertünk. Ez jelentette a fordulópontot, innentől elindultunk felfelé. Abban az időszakban hat meccsen nem kaptunk ki zsinórban.

– Mit hoz a jövő? Kihívás ide vagy oda, az ember csak nem szeret beleőszülni a munkájába.

– Pedig megint olyan felkészülés előtt állunk, hogy egyelőre csak nyolc játékossal állapodtunk meg a közös folytatásról... Lesznek, akik távoznak majd tőlünk, de vannak még olyanok, akikkel tárgyalunk arról, hogy maradjanak. S emellett természetesen szeretnénk újakat is igazolni. A tulajdonos, Feleki Attila mindenesetre azt mondta, megpróbál nagyobb támogatást nyújtani. Bízom benne, hogy ennek köszönhetően tudunk majd előrelépni, fejlődni, bár az anyagi lehetőségeink azért így is, úgy is elég behatároltak lesznek. A futballvilág pedig „eldurvult”: rendben van, hogy mindenki egyre több pénzt szeretne keresni, de a képességek abszolút nincsenek arányban a kialkudott összegekkel!

– Akkor ne várjunk mislenyi csodát a következő szezonban sem?

– Szeretném elérni, hogy a játékosok azt a hozzáállást, mentalitást hozzák, ami az utolsó hét–nyolc fordulóban jellemzett minket. Csak így tudunk majd előrelépni. Csupaszív futballisták kellenek, akik mindent megtesznek egymásért és a klubért is. A Kozármisleny mindig így volt sikeres. Az a baj, hogy egyre nehezebb ilyeneket találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában