labdarúgó-NB III.

2018.03.21. 18:08

Nyert a PMFC Kozármislenyben

A második félidő elején még úgy tűnt, nagyon simán fog nyerni a PMFC a Kozármisleny elleni megyei rangadón, de Németh Zsolt csapata végül megnehezítette a pécsiek dolgát.

Szakács Miklós

Azért szerda reggel, amikor kinéztünk az ablakon egy pillanatra elbizonytalanodtunk, hogy vajon lesz-e miért Kozármislenybe menni délután. Az NB III. Közép csoportjának első tavaszi fordulójából, a rossz idő miatt elhalasztott Kozármiseny–PMFC találkozó „pótnapja” ugyanis újfent havazásra virradt. Ez azonban most nem okozott fennakadást, a hétköznap délutáni időpont ellenére sok néző előtt, kicsit mély, de abszolút használható talajon feszülhetett egymásnak a két baranyai együttes.

Azt mondjuk azért előre lehetett borítékolni, hogy a vendég pécsiek fogják majd uralni a játékot, de azért jó negyed óra elteltével mégis meglepő volt azt látni, hogy a Kozármisleny mennyire feladta a támadások lehetőségét is. Vagy persze ki tudja, az is lehet, hogy ennyire volt csupán képes a hazai gárda. Bár azért azt elég furcsa volt látni, hogy Németh Zsolt csapat gyakorlatilag el sem hagyta saját térfelét, legfeljebb a csatár, Torkos Attila kószált olykor a pécsi védők környékén. Mindeközben azonban a PMFC brutális mezőnyfölényével jó ideig semmire sem ment, egyedül Kónya Dávid szólója jelentett veszélyt Ipacs kapujára, de az éles szögből leadott lövés az oldalhálóban között ki. Aztán amikor már nem is nagyon számítottunk arra, hogy történni fog valami izgalmas az első félidőben, jött egy remek Wittrédi-átlépés, ami után Horváth Adrián cselezte ki nagyon szépen védőjét, majd jobbal a jobb felsőbe tekert 15 méterről. Ekkor derült ki világosan az is, hogy a mislenyi pálya körül bizony túlsúlyban vannak a pécsi szurkolók.

A második félidő előtt nyilvánvaló volt, hogy a hazaiaknak muszáj kockáztatniuk. És világ láss csodást, viszonylag gyorsan kiderült, hogy bizony tud a Misleny előrefelé is játszani. Meg arra is fény derült, hogy miért nem erőltette ezt a játékot korábban a csapat: nagyon kinyílt ugyanis a hazai gárda, a Pécs pedig el is kezdte megfutni a széleken. Károly Bálint pedig amikor kapott egy remek kis kiugratást a jobb oldalon előbb elfektette a vele szemben álló mislenyit, majd szépen helyezett a hosszú alsó sarokba. A lelátón pedig a legtöbben talán már el is könyvelték, hogy ennek a meccsnek itt a vége, hiba volt még vissza több, mint fél óra. És milyen rosszul gondolta, aki így gondolta! Egy oldalsó szabadrúgás után ugyanis szinte a semmiből szépített a Misleny Tóth Márk fejesével. Innen kezdve pedig már a PMFC játékán is érződött, hogy akad egy kis görcs, talán még a kelleténél is óvatosabban futballoztak a piros-feketék. A hazaiak azonban hiába vezettek néhány igazán mutatós támadást, betalálniuk újból már nem sikerült, Márton Gábor együttese pedig a végén nagyon okosan, taktikusan tartotta meg egygólos előnyét, ezzel pedig, ha időlegesen is, de a tabella élére állt.

Kozármisleny–PMFC 1-2 (0-1)

Labdarúgó-NB III. Kozármisleny, 700 néző. V.: Antal Péter (Szvetnyik B., Molnár A.). Kozármisleny: Ipacs – Bogdán (Németh Á., 76.), Fiáth, Kocsis, Müllerlei – Horvát, Turi T. – Kiss M., Tóth M., Petrovics – Torkos (Kuntics, 61.). Vezetőedző: Németh Zsolt. PMFC: Gőcze – Kónya K., Erdős, Gajág. Szabó R. – Horváth A., Nagy J. (Bata, 45.)– Kónya D., Wittrédi (Beke, 41., Koval, 87.), Károly B. – Koller. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gólok: Tóth (59.), ill. Horváth A. (38.), Károly B. (55.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában