labdarúgó-megye i.

2018.05.21. 12:29

Otthon botlott a második helyre hajtó Siklós

Mozgalmas fordulón vagyunk túl a Gienger Megyei I. osztályban. A Pécsvárad győzelemmel ünnepelhette bajnoki címét saját közönsége előtt, a Siklós hazai pályán kapott ki a PEAC-tól, a Mohács bodai meccse pedig elmaradt, mivel a hazaiak nem tudtak kiállni.

Szakács Miklós,

Pécsvárad–Komló 2-1 (1-0)

Pécsvárad. V.: Nyakas Balázs. Pécsvárad: János – Németh A. (Tar, 73.), Krapecz, Spannenberger M., Nagy N. – Kőnig (Vénosz, 78.), Tukerics, Bartal – Dénes, Szentes (Hambuch, 78.), Takács Á. Edző: Varga László. Komló: Herbert Roland – Kolat (Kacsa, 83.), Korbuly, Czifra, Szabó M. – Vass L., Szászfai, Kis-Varga (Herbert Richárd, 46.), Bolboaca (Tóth Sz., 55.) – Miltner, Jurátovics (Bíró, 55.). Edző: Balázs Péter.

Gólok: Szentes (41.), Takács Á. (60.), ill. Szászfai (92.).

A már bajnok Pécsvárad megadta a módját annak, hogy az aranyérem megszerzése óta először játszhatott saját közönsége előtt. Varga László együttese a direkt erre az alkalomra készített fehér mezben lépett pályára, amelyen a játékosok száma és neve arany színű felirattal virított a hátakon.

És bizony a meccset elnézve a mezre sem lett volna szükség, hogy az ember tudja, melyik is a két fél közül a bajnokcsapat. A Pécsvárad végig uralta a játékot, igaz a helyzetkihasználása volt már jobb is ebben a szezonban. Azért az első félidő végén így is megszerezte a vezetést a hazai együttese. A Komlón a szünet után ugyan próbált sebességet váltani, de Balázs Péter csapata nem igazán tudott kibontakozni. A pécsváradi tizenhatosig még csak-csak el tudott jutni a Bányász, de ott megállt a tudomány. A hazaiak a második játékrész derekán viszont megszerezték második góljukat is – igaz Takács Ákos éles szögből leadott lövésénél kellett Herbert hibája is. A Komló pár pillanattal a lefújás előtt még egyenlített ugyan, de ez sem akadályozta meg a friss aranyérmes hazaiakat, hogy a találkozó után örömtáncot járjanak.

Szászvár–Szentlőrinc II. 0-1 (0-0)

Szászvár. V.: Gellén Antal. Szászvár: Németh D. – Gál, Molnár G., Kelemen, Kaszás (Pálfalvi, 46.) – Wieland (Doboviczki, 78.), Liszácz (Csősz, 64.), Lőrincz A., Vekkeli (Bakó, 81.) – Horváth G., Makai. Edzők: Molnár Gábor, Dávid Ervin. Szentlőrinc II.: Iványi – Kiss E., Storcz, Filó, Musztács – Páll (Schneider, 71.), Csomós, Lesnyik, Zsebe – Bodor, Belák. Edző: Kovács Imre.

Gól: Bodor (54.).

Nagy formában van az utóbbi két hétben a Szentlőrinc II. Kovács Imre csapata a Mohács bravúros legyőzése után nyert a Harkány ellen, és most, újabb meglepetést okozva a Szászvár otthonában is diadalmaskodni tudott. Most sajnálhatják egy kicsit a vendégek, hogy ez a jó forma nem jött hamarabb.

Harkány–Bóly 0-4 (0-4)

Harkány. V.: Georgiou Nikosz. Harkány: Tamás N. – Geczó, Varga B., Kovács G., Tar – Harai (Kása, 80.), Bodó (Sáfárik, 59.), Bukvic, Keresztes – Hegedűs, Hőnyi. Bóly: Kész (Rétyi, 84.) – Halas, Bolboaca, Bozó, Erdős (Werner, 56.) – Vörös, Tóth L., Kovács R., Erdélyi (Ambrus, 56.) – Stefán (Cikora, 65.), Magyar. Edző: Bolboaca Augustin.

Gólok: Erdős (1.), Tóth L. (20.), Stefán (34.), Halas (44.).

A tabella hátsó régiójának rangadóját elég hamar lerendezte a Bolboaca Augustin vezette Bóly. Már az első félidő után néggyel vezettek ugyanis a vendégek, ez pedig a szünet után már nem is változott.

Ócsárd–Sellye 1-4 (0-3)

Ócsárd. V.: Maml Zoltán. Ócsárd: Schweier – Lovas (Nagy L., 80.), Lukács, Flórián (Hetyei, 80.), Csizmadia – Kapusi (Grunda, 77.), Kocsis, Horváth Gy., Kelemen – Trapp (Kovács K., 57.), Horváth Sz. (Szücs, 35.). Edző: Sütő László. Sellye: Berki – Orlovics G. (Simara, 75.), Varga B., Orlovics Gy., Bosnyák (Szőke, 84.) – Sziládi (Kovács M., 82.), Szabó K., Szilovics, Bene (Berkics, 61.) – Kászonyi (Szekeres, 69.), Hideg. Edző: Lóth József.

Gólok: Kapusi (52.), ill. Szabó K. (4.), Kászonyi (33.), Hideg (38.), Szekeres (82.).

Szederkény–Villány 5-0 (3-0)

Szederkény. V.: Albert Gábor. Szederkény: Andorkó – Kopeczky, Mándity, Kása, Vajk – Grassy (Hoffmann, 73.), Herczeg, Bálint Á., Troszt (Lázár, 53.) – Máté Gy. (Maml, 75.), Hergenrőder. Edző: Lőrinc Antal. Villány: Kurucsai K. – Obermajer (Horváth J., 46.), Czibere (Molnár R., 75.), Elek (Sztojka, 55.), Buni J. – Pauk, Buni B., Bősz, Pfefferman (Cziegler, 75.) – Alabert, Márkovics (Hoffbauer, 55.).

Gólok: Bálint Á. (18.), Máté Gy. (37.), Mándity (45.), Troszt (47.), Lázár (60.).

A Szederkény továbbra is foggal-körömmel küzd azért, hogy valahogyan elérje a dobogót. Még két forduló van hátra, és a hátránya nem behozhatatlan, hiszen négy pontot kellene még ledolgozni valahogyan. A Villány elleni 5-0-val mindenesetre megtette a magáét a hazai gárda.

Siklós–PEAC 2-3 (1-1)

Siklós. V.: Nagy I. István. Siklós: Tasselmájer – Hazenauer, Kósa, Peschka (Varga Á., 58.), Molnár S. – Bognár, Péter (Schmidt G., 58.), Sztojka, Horváth I. – Pásztor, Schmidt P. (Bozó, 79.). Edző: Nagy Balázs. PEAC: Házenauer – Fáy, Szatmári, Juhász, Jeránt – Szíjártó (Reachhee, 90.), Dargó, Fűrész, Újhegyi (Gelencsér, 33.) – Grósz (Bódis, 87.), Lauer (Schweitzer, 89.). Edző: Fazakas András.

Gólok: Pásztor (31., 53.), ill. Lauer (22., 67.), Szatmári (51.).

A bajnokság talán leghullámzóbb játékát nyújtó csapata a PEAC. Ezt most is bizonyította Fazakas András alakulata, igaz a második helyért hajtó Siklós ennek most valószínűleg cseppet sem örült.

A Boda–Mohács mérkőzés elmaradt, mivel a hazaiak sérülésekre és egyéb okokra hivatkozva nem tudtak kiállni. A három bajnoki pontot, minden bizonnyal 3-0-s gólkülönbséggel a Mohács fogja megkapni.

Ez következik

Szombaton rendezik a Komló–Mohács meccset, ami nagy rangadó lesz, ez dönt arról, hogy a két csapat közül melyik végezhet a dobogón.

A 29. forduló programja, május 26., szombat: PEAC–Szederkény (11.00), Pécsvárad–Siklós, PVSK–Boda, Komló–Mohács (mind 17.30). Május 27., vasárnap: Bóly–Szászvár, Szentlőrinc II.–Ócsárd, Villány–Harkány (mind 17.30.).

A góllövőlista állása

28 gólos: Makai Márk (Szászvár)

26 gólos: Szentes Krisztián (Pécsvárad)

19 gólos: Edouard Ndjodo (PVSK), Hergenrőder Tamás (Szederkény)

17 gólos: Lauer Norbert (PEAC)

16 gólos: Hideg Mihály (Sellye)

14 gólos: Vass László (Komló)

12 gólos: Kolompár Kálmán (Harkány), Nagy Zsombor (Mohács), Pásztor Donát (Siklós), Sztojka Alex (Siklós)

11 gólos: Takács Ákos (Pécsvárad)

10 gólos: Dénes Sándor (Pécsvárad), Izsák Máté (Mohács)

9 gólos: Bartal Bence (Pécsvárad), Bodor Márkó (Szentlőrinc II.), Krapecz Balázs (Pécsvárad), Valkovics Dávid (Pécsvárad).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában