kosárlabda

2018.03.17. 20:07

Pécsi blama a Debrecen ellen

A PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata bár jól kezdett a DEAC ellen, fokozatosan esett vissza teljesítménye, így végül ki is kapott hazai pályán Csirke Ferenc együttese.

Sz. M.

Az első 7-8 perc pécsi szempontból maga volt a gyönyör. Budimir parádézott, csak úgy potyogtak a hazai hármasok, és mindeközben az sem igazán zavart senkit – Csirke Ferencen, a PVSK vezetőedzőjén kívül – hogy a védekezés azért hagyott kívánni valót maga után. Tíz perc alatt 31-et dobott és 26-ot kapott a Pécs, de igazából nem nagyon féltünk attól, hogy baj lesz. Főleg, hogy a nagyszünethez közeledve tovább növelték előnyüket a Párducok. Aztán azonban egyszercsak már nem estek be a triplák, jött néhány eladott labda, és a Debrecen légiósai vezérletével a hazaiak nyakára jött, bár a félidőben azért még Antóni Csanádéknál volt az előny.

De már nem sokáig. A DEAC a harmadik negyed elején nagyon gyorsan átvette a vezetést – amit aztán már ki sem engedett a kezéből. A PVSK játéka igazából csak egy-egy villanásra emlékeztetett az első negyedben látottra. Hemzsegtek hazai oldalon a pontatlan passzok, az elszórakozott lehetőségek, és bizony támadásban néha úgy tűnt, hogy fejetlenség uralkodik a pályán. Csirke Ferenc próbálgatta is, hogy melyik ötös lehet a legjobb, de ezúttal sajnos nem egy-egy emberen múlt a kudarc, ezen az estén csapatként nem működött valami. Durhamék becsületére legyen mondva, hogy már veszettnek látszó helyzetben is az utolsó másodpercig tepertek, siker azonban ezúttal nem koronázta a próbálkozást.

A pécsiek DEAC elleni meccsét előzetesen az „illendő lenne megnyerni” kategóriába soroltuk. Ez a blama most talán a szokottnál is fájóbb. A Kaposvár elleni múlt heti diadal után nagyon jól jött volna egy újabb győzelem.

PVSK-Veolia–DEAC 81-88 (31-26, 22-24, 15-20, 13-18)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, 1700 néző. V.: Cziffra, Fodor A., Goda. PVSK-Veolia: DURHAM 16/3, BROOKS 11/6, Antóni 9/9, BUDIMIR 23/9, Sarlija 5. Cs.: Simon K. 5/3, Harazin 6, Bíró O. 6/6. Vezteőedző: Csirke Ferenc. DEAC: MARTINICS 23/9, JONES 20/6, Lilov 3/3, BOGNÁR 16/3, ARMWOOD 12. Cs.: Velkey 5/3, Lauderdale 6, Molnár A. 3/3, Kósa. Vezetőedző: Berényi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában