Labdarúgás

2018.02.20. 12:00

Pergel Bence tehetséges játékos, sokat segíthet

A Ferencváros felnőtt csapatában is pályára lépett felkészülési mérkőzésen, korábban az MTK színeiben mesternégyest lőtt az Újpestnek – nem kérdés, szorult némi tehetség Pergel Bencébe. A Szentlőrinc sokat nyerhet a 19 éves támadóval.

K. Mayer András

Budapest 20170118 Labdarúgás 2017 Tavasz felkészülési mérkõzés edzõmérkõzés Ferencváros FTC BKV Elõre Pergel Bence

Nemrég a Ferencváros új reménységének kiáltották ki Pergel Bencét, akinek Thomas Doll felkészülési mérkőzéseken bizalmat is szavazott a felnőtt csapatban, s a fiatal támadó gólt is szerzett. A több játéklehetőség, a folyamatos fejlődés érdekében aztán kölcsönadták a Soroksárnak, ahol azonban mégsem játszott annyit, amennyit szeretett volna, így aztán új klub után nézett – és itt jött képbe a Szentlőrinc.

– A klub szakmai vezetőjével, Fekete Tivadarral korábban a Fradinál már dolgoztunk együtt, ő hívott ide – fogalmazott a zalaegerszegi születésű Pergel Bence.

– Elsősorban az hozott a Szentőrinchez, hogy minél többet játszhassak: fiatal vagyok, ahhoz, hogy fejlődjek, elengedhetetlen, hogy meccsek legyenek a lábamban.

Az biztos, hogy ha kihozza magából a maximumot, sokat segíthet a középmezőnyben megragadni kívánó baranyai csapatnak. Nagyon jó felépítésű csatárról van szó, hiszen 188 centis (múlt hónapban mérte meg magát, árulta el), aki jól fejel, s remekül érzi a kaput: elmondása szerint ha ziccerbe kerül, általában be is rúgja a labdát a kapuba.

A bal lába a jobbik, de sokat tesz azért, hogy a másik is fejlődjön – miként agresszivitás terén is előre akar lépni, mert sokan azt állítják róla, hogy lehetne keményebb is a pályán.

– Nyilván sokat kell még fejlődnöm, rajtam nem múlik, minden tőlem telhetőt megteszek. Úgy érzem, jó társaságba kerültem Szentlőrincen, ahol akadt néhány ismerős, hiszen Nagy Ronaldot és Temesvári Mátét ismertem a Fradiból. Leköltöztem Pécsre, itt lakik ugyanis a barátnőm, a srácok pedig vannak olyan rendesek, hogy elvisznek az edzésekre.

Pergel természetesen nem csinált titkot abból, hogy a szentlőrinci lehetőséget egy lépcsőfoknak tekinti. A nyáron szeretne egy NB II.-es csapathoz kerülni, majd később jöhet az élvonal, aztán egy külföldi szerződés.

– Korábban mindig arról álmodoztam, hogy egyszer Angliában, vagy Németországban futballozom. Egy topliga első- vagy másodosztályába szeretnék eljutni, ez a célom.

Egyelőre azonban fél évig a magyar harmadosztályra és a Szentlőrincre kell koncentrálnia. Miután Fekete Tivadar szerint jó mentalitású játékos, biztos, hogy odateszi magát – aztán jöhet a második liga, majd a következő lépcsőfokok...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában