kézilabda

2018.01.19. 14:12

A PVSE előrébb szeretne lépni a tizedik helyről

Nem sikerült túl jól az őszi szezon a Pécsi VSE NB I. B-s férfi kézilabdacsapata számára, de Kovács Gábor vezetőedző szerint nem kell lemondaniuk arról, hogy elérjék a szezon előtt kitűzött céljaikat.

Szakács Miklós

Az NB I. B Nyugati csoportjában jelenleg a tizedik helyen áll a Pécsi VSE együttese. Ahhoz képest, hogy a bajnokság rajtja előtt azzal a céllal vágott neki a pontvadászatnak a gárda, hogy az előző évi hatodik helyezést felülmúlja, ez bizony csalódás. Természetesen nem csak a szurkolóknak, hanem a csapatnak is.

– Nem mondok azzal nagy újdonságot, hogy természetesen nekem és a játékosoknak is lehet hiányérzete az őszt illetően – vallotta be Kovács Gábor, a pécsiek edzője. – Sajnos voltak azért a gyengébb szereplésnek olyan külső tényezői is, amivel nem tudtunk előre kalkulálni. Például Császár István súlyos térdsérülése a szezon legelején. Erre persze nem lehet fogni mindent, hiszen így is sok olyan mérkőzésünk volt, amiben pontot, pontokat hagytunk.

Kovács elmondta, hogy azért kétségbe esni nem kell a most elfoglalt pozíció miatt sem, hiszen az ötödik helyen álló Veszprémi KKFT együttese is mindössze négy ponttal előzi meg csapatát, a bajnokság középmezőnye tehát nagyon egyben van, nem lehetetlen az előrelépés.

– Az azért látszik, hogy ősszel sem vert agyon minket senki – nyilatkozta a tréner. – Négy olyan meccsünk is volt, amit egyetlen góllal veszítettünk el. Ebben feltétlenül előre kell lépnünk, egy-egy ilyen szoros mérkőzésen mindenkinek egy kicsivel többet kell vállalnia, és bizony a lőtt góljaink számán is javítanunk kell majd.

Olyan nagyon egyszerű dolga azért nem lesz a PVSE-nek, télen ugyanis hárman is távoztak a csapattól, Papp András, Lipóczi Máté és Szommer Erik sem Pécsett folytatja, igazolni azonban várhatóan nem fog a gárda. Ahogyan azt a szakembertől megtudtuk, ugyan nézelődtek a piacon, hogy tudnának-e erősíteni, de ilyenkor, a téli időszakban ez szinte lehetetlen feladat.

– Január 3-a óta dolgozunk, jelenleg 14 fős a keretünk, és várhatóan nem is lesz már új játékos – mondta Kovács. – Igaz, hogy ez nem túl nagy létszám, de azt gondolom, hogy így is elérhetjük a céljainkat. A legjobb persze az lenne, hogy a tavalyi hatodik helyünket túlszárnyaljuk, és az látszik a tabellára nézve, hogy nem behozhatatlan a hátrány. Ugyanakkor a legfontosabb mégis az, hogy az első kilencben végezzünk. Jövőre ugyanis változik a bajnoki rendszer, így idén csak az első kilenc helyezett marad bent a szeptembertől már csak 12 csapatos NB I. B-ben. A játékosaim most nagyon nagy elánnal dolgoznak, látszik rajtuk, hogy piszkálja őket ez a balul sikerült ősz, szóval akad pluszmotivációjuk bőven.

Kovács Gábor végül elárulta azt is lapunknak, hogy eddig két edzőmérkőzést játszottak a felkészülési időszakban, és a jövő héten még két újabb találkozóval hangolódnak a február negyedikei, Csurgó U23 elleni hazai bajnoki rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában