Kosárlabda

2018.07.14. 09:58

Sajnos kikaptak a szerb csapattól a magyar lányok

A keddi szünnapot követően szerdán és csütörtökön is pályára lépett a magyar női kosárlabda-válogatott a Sopronban zajló U20-as Európa-bajnokságon.

K. Mayer A., fotó: wbasket

Sajnos felemás sikerrel vette a két akadályt Cziczás László együttese: a nyolcaddöntőben még nagyon simán, 66-48-ra győzött Belgium ellen, egy nappal később, a negyeddöntőben azonban elvérzett Szerbia ellenében.

A csütörtök esti meccsen hatalmasat küzdött a magyar válogatott, de ez sem volt elég a sikerhez. Pedig az első két negyed alapján úgy tűnt, minden rendben lesz: mindkettőt megnyerték Kiss Virágék, így aztán a nagyszünetben 40-33-ra vezettek. A folytatásra azonban feltámadtak a szerbek, akik a harmadik negyed végére egyenlítettek, majd az utolsó tíz percben átrobogtak a magyar csapaton (21-9) – a vége 73-61-es vereség lett. Hazai oldalon Gereben Lívia volt a legeredményesebb 18 ponttal, Kiss Virág 12 pontot dobott, Szeitl Vanessza nem talált be, Tenyér Zsófia pedig ezúttal nem lépett pályára.

A magyar lányok számára ezzel még nem ért véget az Európa-bajnokság, a folytatásban az 5–8. helyért játszanak: szombaton Portugália lesz a következő ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában