sakk

2018.01.18. 10:00

Sosem vettek részt ilyen sokan a Paulus-kupán

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a Paulus-kupa nemzetközi sakk rapidversenyt, amelynek ezúttal is a pécsi Paulus Étterem adott otthont.

H. L.

Idén hetvenegyen indultak a megmérettetésen. Az ötvenöt felnőtt és tizenhat gyermek induló között a mezőnyben ezúttal hölgyek is voltak. Ennyien még sohasem ültek asztalhoz az ifj. Jeszenszky József által megszervezett nagy sikernek örvendő, kiváló hangulatú tornán, idén még Horvátországból is érkeztek sakkozók Pécsre, ezzel téve nemzetközivé a hagyományos rapidviadalt.

Három kategóriában osztottak érmeket a Paulus-kupa végén, ebből kettőben is felállhatott a dobogóra egy-egy baranyai induló, a lányok versenyét ráadásul a siklósi Csőszi Csenge nyerte meg.

Eredmények. Felnőttek. Férfiak: 1. Pataki Győző (Balatonfüred) 8 pont, 2. Radnai Ádám (MTK) 7, 3. Bene Zoltán (Szentlőrinc) 7. Gyermekek. Lányok: 1. Csőszi Csenge (Siklós) 4,5, 2. Buri Petra (Velence) 3,5, 3. Buri Kata (Velence) 3,5. Fiúk: 1. Tancsa Tamás (Paks) 6, 2. Dan Dániel (Marcali) 6, 3. Rónai Ákos (Marcali) 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában