rali

2018.07.20. 23:02

Száguldás lesz a sötétben

A versenyzők arcáról valószínűleg alig lehet majd „letörölni” az elégedett vigyort egy-egy gyorsasági után: a főszereplők mindig imádják, hogy az éjszakai száguldás örömébe is belekóstolhatnak. Ezt ismét megtehetik a hosszúhetényi raliversenyen.

K. Mayer Andrása

A MARB és az A-Híd Rallye Sprint a Build IT Kupáért közös ob-futamára péntek délutántól került kerül sor Hosszúhetény központtal. A résztvevők ismét különleges verseny elé néznek, hiszen amellett, hogy délután kiváló pályán és gyönyörű környezetben vetekedhetnek egymással, az est leszálltával sem kell nyugovóra térniük.

– Magyarországon ez az egyetlen olyan amatőr verseny, amelyen sötétben is vannak gyorsaságik – mondta lapunknak Markó Tibor, a rendező Marco Racing Team vezetője. – A 2000-es évek első felében ennek komoly hagyománya volt, aztán kicsit nyugdíjaztattuk. Néhány éve előhúztuk a fiókból, leporoltuk, mert nagyon szeretik a versenyzők és a nézők is: még érdekesebbé teszi a száguldást, hogy sötétben, lámpafénynél csinálják. Tavaly az összes pilóta vastagon vigyorgott.

Valószínű, hogy idén is vigyorogni fognak. Ugyanakkor nagyon oda kell majd figyelniük, mert esőt ígértek szombatra, ami azért szépen megkeverheti a lapokat, főleg az éjszakai gyorsok esetében.

A verseny szombat délután 13 órakor kezdődik három rövidebb gyorsaságival (a Vasas–Zobákpuszta szakaszon), a negyedik lesz az első hosszabb szakasz (ez már Hosszúhetényig tart és 11 km-es). Az ötödik és hatodik gyors már sötétben zajlik, ráadásul mindkétszer a hosszabb szakaszt élvezhetik a résztvevők. Akik között lesznek ismét „vendégművészek”, licenszesek, mint például a Mitsubishivel induló ifjabb Ranga László–Czakó Janek páros, illetve a Maricsek Miklós–Bán Viktor és a Sághy László–Sághy Zoltán duók. A főszereplők viszont természetesen nem ők lesznek, hanem a MARB-os és Rallye Sprintes versenyzők: a pontversenyek élmezőnye szinte maradéktalanul itt lesz, tehát nagy csata várható.

A raliverseny miatt szombaton 17.30 és 24 óra között teljes útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek a Komló–Zobákpuszta és Hosszúhetény közötti útszakaszon (6541-es út), ráadásul ebben az időszakban itt a menetrendszerinti autóbuszok sem járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában