Szektorlabda

2018.09.23. 15:00

Szendrey nélkül nem ment a komlói gombfocisoknak

Amilyen jól sikerült a tavaszi szombathelyi forduló, annyira rosszul a szegedi vizitálása a baranyai gombozóknak. A szerény, mindössze 10 pontos játéknap végére lecsúsztak a dobogóról Fülöpék.

bama.hu

Időben kiderült, hogy erre a fordulóra a komlói csapat legjobbja, a rekordbajnok Szendrey Tibor nem tud eljönni, de ettől még nyugodtan folyt a felkészülés a soron következő csapatbajnoki fordulóra – tájékoztatta hírportálunkat Gyozsán Zsolt szakosztályvezető.

Úgy kalkuláltak, hogy a Fülöp, Trecskó, Takács, Major, Balla ötösfogat elég tapasztalt és acélos összetételű ahhoz, hogy ott folytassák, ahol Szombathelyen befejezték – az ugyanis egy kifejezetten eredményes kör volt.

Fenti előzetes várakozást nem tudta a DÖKE Komló beváltani. A nap negatív szenzációját és egyben legnagyobb meglepetését szállították Fülöpék azzal, hogy mindössze három győzelem mellé egy döntetlenre futotta az erejükből, és megmagyarázhatatlanul sok, öt vereséget szenvedtek.

Fülöp páratlanul gyenge napot fogott ki, esély sem volt arra, hogy Szendrey helyébe lépve vezéregyéniséggé váljon. Trecskó remek tavaszi formáját nem tudta átmenteni erre a versenyre, míg hátul, ha szigorúan értékelünk, akkor a hátsó pályákon már szokásossá váló pontszegény szereplése megpecsételte a komlóiak sorsát.

Annak ellenére történt ez így, hogy ilyenkor általában jobban szerepelnek a 3-as, 4-es pályán játszók, de most ők is az elvárhatónál kevesebb pontot szereztek.

A DÖKE Komló botlását a vetélytársak többsége könyörtelenül kihasználta, végül a 4. helyre csúsztak le Fülöpék. A Komló már bizonyította, hogy sokkal eredményesebben is tud játszani, vissza kell találni a tavasszal mutatott jobb formához.

Folytatás az NB II-ben a második csapatunk számára a budapesti fordulóban.

Az NB I. élcsoportjának állása:

1. Testvériség 66 pont

2. Szeged I. 57 pont

3. Józsefváros 52 pont

4. DÖKE Komló 47 pont

5. Mundiál 35 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában