vízilabda

2018.06.23. 13:34

Úgy volt, marad, mégis távozik a pólósok alapembere

A PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es férfivízilabda-csapata váratlanul elveszítette egyik alapemberét, Szatmári Kristófot ugyanis anyaegyesülete, a bajnoki ezüstérmes Szolnok visszarendelte magához a következő szezonra. A pécsiek nem örülnek a hírnek, de kétségbe sem esnek egyik legjobbjuk elvesztése miatt.

Szakács Miklós

Az ember azt hinné, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, aztán persze rendre kiderül, hogy bizony de. A PVSK-Mecsek Füszértnél a történelem megismételte magát. Egy évvel ezelőtt, annak ellenére, hogy megegyeztek már Macsi Patrikkal és a klubjával is, hogy a tehetséges pólós Pécsett folytatja pályafutását, váratlanul a Debrecen visszahívta a játékost. Pár nappal ezelőtt pedig gyakoratilag kottára ugyanez játszódott le, csak ezúttal Szatmári Kristóf és a Szolnok volt a történet főszereplője.

– Kritóf már idén is kölcsönben volt itt, és a bajnokság végén vele és a klubjával megegyeztünk szóban, hogy a következő bajnokságban is a PVSK-ban fog játszani – mondta De Blasio Domenico, a pécsiek szakosztály-vezetője. – Szolnokon azonban edzőváltás volt, a Szolnok pedig visszarendelte őt. Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen Kristófnak és nekünk nagy munkánk volt az előző szezonban, és szépen fejlődhetett volna tovább Pécsett a játékos, de ezúttal úgy tűnik, hogy az adott szó nem volt elég ahhoz, hogy nálunk maradjon.

Lukács Gergely, a PVSK edzője sem repesett az örömtől.

– Amellett, hogy roppant gólerős játékost veszítettünk el, Szatmári bizony a mezőnymunkából is alaposan kivette a részét – mondta Lukács. – Nagyon szépen belenőtt az OB I.-be, úgy is terveztem, hogy a következő szezonban még jobb lesz. Kár, hogy így alakult. Ugyanakkor kétségbe azért nem esünk. Meglátjuk majd, hogy lesz-e lehetőség pótolni őt valahogy, bár a játékospiac nagyon szűk. Egyáltalán nem tartom viszont kizártnak, hogy az itt lévő emberekkel oldjuk meg az ő és Lajkó Marci pótlását. Persze kérdés, hogy a kétségkívül tehetséges fiataljaink, például Zerinváry Lóránt vagy Sebestyén Balázs milyen gyorsan tud majd hozzászokni ahhoz, hogy nagyobb szerepet kell játszaniuk a csapatban. De erre lesz majd az a két hónap, ami a bajnoki felkészülésre rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában