Hírek

2004.11.27. 07:48

A profi bunyó szentélyében

Két okból is érdemes megnézni a televízióban a hétvégi Las Vegas-i ökölvívógálát. Hidvégi György harmadik profi mérkőzése, illetve a Marco Antonio Barrera– Erik Morales vb-címmeccs is kitűnő szórakozást ígér.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Hidvégi György (balra), az egykori sikeres amatőr a világ profi ökölvívásának egyik legfelkapottabb helyén vívhatja harmadik hivatásos meccsét
[/caption]Ami Hidvégit illeti: a Polish-Promotion magyar öklözőjének óriási megtiszteltés, hogy a profi bunyó szentélyében, az MGM Grand Hotelben léphet szorítóba. Az egykori kiváló amatőr bokszoló ellenfele, Salah Zabian egyáltalán nem tűnik félelmetes riválisnak. Kilenc profi mecscsén, öt győzelem mellett már négy vereséget is összeszedett az amerikai ökölvívó. Hidvégi számára csak a győzelem elfogadható eredmény, hiszen nem szeretne rontani makulátlan mérlegén. Hogy sikerrel jár-e Las Vegasban, azt a magyar televíziónézők is figyelemmel kísérhetik. A Sport1 élőben, az RTL Klub felvételről adja a nagyszabású rendezvényt.

Hidvégi György

Született: Budapest

1979. 10. 01.

Súlycsoportja: cirkálósúly

Edzője: Szikora István

Profi mérlege:

3 győzelem (2 K. O.),

0 vereség, 0 döntetlen

A két mexikói származású nagypehelysúlyú klasszis harmadszor csap össze. Első mérkőzésükön, négy évvel ezelőtt rendkívül szoros küzdelemben Mora-les diadalmaskodott, két év múlva azonban egyhangú pontozással Barrerát hozták ki győztesnek. A mérkőzés tétje a Boksz Világtanács (WBC) vb-öve, amit jelenleg Morales birtokol, de Barrera szeretné a magáénak tudni. Ráadásul a két ökölvívó gyűlöli egymást, mégpedig olyannyira, hogy Barrera a napokban nem volt hajlandó ugyanazon fedél alatt tartózkodni riválisával egy sajtórendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!