Hírek

2004.11.26. 00:37

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Elektronikus könyvtár Tíz éve érhető el az interneten a Magyar Elektronikus Könyvtár. Az Országos Széchényi Könyvtár ebből az alkalomból bemutatja két új szolgáltatását: a Hungarológiai Alapkönyvtár digitalizálásának programját, valamint az Elektronikus Periodika Adatbázist és Archívumot. (vs)

II. kerület Még nem késő A kerület polgármestere felhívással fordult a lakossághoz, hogy a további aknázómoly-pusztítás terjedésének megakadályozása érdekében, aki teheti, gyűjtse össze a fehér virágú vadgesztenyék lehullott leveleit. Így tavasszal permetezéssel, injekciózással még megmenthetők a fák. (vs)

III. kerület AJÁNDÉK A hét végén rendezik meg az Óbudai Natura és Ásványgyűjtő Találkozót a kerületi művelődési központban. Csigákat, kagylókat, ásványokat is vásárolhatnak az érdeklődők. (nvzs)

IV. kerület Gyermekorvosi ügyelet A kerület képviselői elfogadták a Bethesda Gyermekkórház kérését. A gyermekorvosi ügyeleti szolgálat ellátására létrejött szerződés havi térítési díját módosították. (vs)

V. kerület Feministák Százéves a feministák egyesülete. A MINők Egyesület és a NőTárs Alapítvány centenáriumi konferenciát tart ma délelőttől a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ dísztermében. (ka)

VI. kerület SZÜLETÉSNAP Százegyedik születésnapja alkalmából tegnap Verók István kerületi polgármester ünnepélyesen köszöntötte Kovács Bélánét. A terézvárosi önkormányzatnál immár hagyomány, hogy a száz éven felülieket felköszöntik születésnapjukon. (rv)

VII. kerület Megszűnik az utógondozó Jövő év január elsejével végérvényesen megszűnik a Damjanich utcai utógondozó. Feladatait a Budakeszi úti intézmény veszi át. Ott várják a lábadozó betegeket, akiket továbbra is szak- szerű ellátásban részesítenek a szakemberek. (kg)

VIII. kerület Átcsoportosítás A képviselő-testület a pályázati önrész-előirányzatot félmillió forinttal csökkentette. A kiadási személyi juttatás előirányzatát viszont 280, a munkáltatót terhelő járulékok előirányzatát 80, a dologi előirányzatot 140 ezer forinttal megemelte. (vs)

IX. kerület Nóta és népdal Az én rózsakertem címmel nóta- és népdalműsorral egybekötött bemutatót tartanak ma délután a Ferencvárosi Művelődési Központban. A szervezők délutántól várják az érdeklődőket a helyszínen. (ka)

X. kerület Kőbánya nyert A Digitális iskolákért közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázat díjátadó ünnepségét a Szent László Téri Általános Iskolában tartották. A Canon-Hungária díját a kőbányai iskola mellett egy székesfehérvári iskola igazgatója is átvehette. (vs)

XI. kerület Karácsonyi randevú Az idén a Kosztolányi Dezső téren, a Feneketlen-tó partján lesz a hagyományos karácsonyi vásár. Ma már felállítják a karácsonyfát a Feneketlen-tónál. A vásár egy hét múlva nyílik. (tt)

XII. kerület Előadás Molnár V. József tart előadást Szentek és a fény címmel ma a Csörsz utcai Művelődési Központ- ban. A rendezvényt a Yang és Yin Művészeti Alapítvány szervezi. (ka)

XIII. kerület Folytatják a felújítást A jövő évi kiemelt feladatok közé tartozik a Németh László Gimnázium felújításának befejezése, a Szegedi úti Szakorvosi Rendelőintézet és az angyalföldi József AttilaMűvelődési Központ rekonstruk- ciója. (vs)

XIV. kerület RAJZVERSENY Hatodszor szervezett kerületi rajzversenyt az általános- és középiskolás gyerekeknek a Bene Géza Alapítvány. A díjkiosztást tegnap a Széchenyi István Általános Iskolában tartották. (nvzs)

XV. kerület Nyelvvizsga A jövőben a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda kerületi nyelvvizsgaközpontként is funkcionál. (vs)

XVI. kerület Áll a honlap Rákosszentmihály honlapja közel egy hónapja nem frissül. Az érdeklődők számára a legutolsó elérhető hír a kerületi rendőrök megajándékozása a múlt hó  29-ről. (lma)

XVII. kerület Helytörténet Az Erdős Renée Házban szombaton nyílik az Oktatás a Rákosmentén című helytörténeti kiállítás. A tárlat az elődközségek elemi, általános és középfokú iskoláinak történetét mutatja be. (vs)

XVIII. kerület KÉSZÜLŐDÉS Fenyőárusítással foglalkozó vállalkozók jelentkezését várják az önkormányzatok. Árusítani csak a kijelölt helyszíneken lehet – közölte a Vagyongazdálkodási Csoport. (nvzs)

XIX. kerület KONFERENCIA Egyenlő esélyek – partneri együttműködés címmel konferenciát tartanak ma délelőtt a kerületi Polgármesteri Hivatal dísz- termében. A programot a Friedrich Ebert Alapítvány támogatja. (nvzs)

XXI. kerület Diákpolgármester A Királyerdei Művelődési Házban megtartott ifjúsági fórumon a kerületi általános- és középiskolák 87 küldöttének bizalmát 41 szavazattal Kardos Imre, a Fodor József Szakközépiskola tizenegyedikes diákja nyerte el. (vs)

XXII. kerület KÁRMENTESÍTÉS Elkészült a környezeti hatástanulmány a Metallochemia telephelyén található veszélyes hulladék hasznosításáról. A dokumentum megtekinthető a városrendezési irodában. (nvzs)

XXIII. kerület Csomag Idén is kapnak karácsonyi élelmiszer- csomagot a szociálisan rászorultak Soroksáron. Mintegy ezerkétszáz lakos számíthat az önkormányzat segítségére. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!