Hírek

2004.12.17. 06:54

Az olimpiai bajnok ellen kísértett a múlt

Ismét egy agyonnyert mérkőzést bukott el női kézilabda-válogatottunk. A mieink félidőben még biztosan hat góllal vezettek, mégis kikaptak 24-23-ra.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="162"] Nagy Ivettel (jobbra) nem bánt kesztyűs kézzel Petersen
[/caption]Még két órát kellett várni a női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntőjének záró napi rangadójára, a magyar–dán meccsre, de az észa-kiak mégis úgy drukkoltak, mintha saját csapatuk lenne a pályán. Igaz, érthetően lelkesedtek a német–francia találkozón, hiszen előbbi sikere azt jelentette, hogy biztosan négy közé jut a címvédő. Nos, az utolsó percig izgulhattak, mert a szünetben még a franciák vezettek, s az utolsó percben egygólos mínusznál előnyben támadhattak. A gallok kihagytak egy ziccert, majd gólt kaptak. A német já- tékosok köszönték a dánok buzdítását, és együtt ünnepeltek.
Kedden még csak négyezer jegyet adtak el a magyar válogatott első debreceni mérkőzésére, a románok elleni összecsapáson már lényegesen többen ültek a nézőtéren, tegnap pedig megtelt a Főnix csarnok.
Szomorkodtak a debreceni hívek, hogy kedvencüket, Szűcs Gabit ezúttal sem nevezte Kiss Szilárd szövetségi kapitány. Mikor, ha most sem – gondolták a helyi szurkolók, hiszen a négy közé jutást már egy nappal korábban kiharcolta az együttes. Persze a dánok elleni csatát nem lehet tét nélkülinek nevezni, hiszen a négy évvel ezelőtti, szinte megnyert, de végül elbukott olimpiai döntő óta a presztízs miatt is küzdenek a felek.
Némileg meglepő módon az újvárosi különítmény mellett a győri Sirina és Görbicz, illetve a fradista Tóth Tímea is kezdett. Mégis a Dunaferr-játékos, Kulcsár szerzett vezetést az első perc végén. Nem sokkal később Touray egyenlített. Zsinórban lőttünk négyet, erre egy triplával feleltek a dánok, ezt követően viszont fokozatosan nőtt a különbség. A szünetben sokan hátradőltek, mondván, ez az egyik legsimább hatvan perc (14-8).
Tévedtek! Góllal kezdtek a dánok, s dobtak még egyet – de ekkor még nem aggódtunk. És a kapitány sem tette, támadásban is pályára küldte a csak védekező Bohust, Radulovics helyett Mehl-mann is lehetőséget kapott. Egyikük sem élt vele. Míg az újabb gólok sajnos nem csak a lelátón, de a pályán is zavart okoztak. A félidő közepén az újra négyre nőtt előnyt dolgozta le és egyenlített a vetélytárs (16-16). Kindl dobott hármat, de a dánok rendre válaszoltak, nyolc perccel a vége előtt a vezetést is megszerezték, sőt elléptek hárommal (21-24). Támadhattunk az utolsó percben, de csak az utolsó másodpercben jutottunk lövéshez. Lovász próbálkozott, akár a meccs közben többször: gyengén.
Vereségével második helyen zárta csapat a középdöntőt, így holnap az elődöntőben a norvég együttes vár rá.

1. csoport

Ukrajna–Szerbia-Montenegró 24-23 (15-9)

Oroszország–Spanyolország 27-24 (17-12)

Norvégia–Szlovénia: lapzárta után

A csoport állása

1. Norvégia 8 pont (4 mérk.)

2. Oroszország 6 pont (5 mérk.)

3. Ukrajna 6 pont (5 mérk.)

4. Szlovénia 4 pont (4 mérk.)

5. Spanyolország 4 pont (5 mérk.)

6. Szerbia-Montenegró 0 pont (5 mérk.)

2. csoport

Németország–Franciaország 29-27 (13-16)

Románia–Ausztria: lapzárta után ért véget

A csoport állása

1. Dánia 8 pont (5 mérk.)

2. Magyarország 8 pont (5 mérk.)

3. Németország 6 pont (5 mérk.)

4. Románia 4 pont (4 mérk.)

5. Ausztria 2 pont (4 mérk.)

6. Franciaország 0 pont (5 mérk.)

Középdöntő, 2. csoport

Dánia–Magyarország 24-23 (8-14)

Debrecen, 6200 néző, V: Krstic, Ljubic (szlovén)

Dánia: Schmidt – Touray 3, Knudsen 1, Brödsgaard 2, Skov, Mölgaard 1, Mikkelsen 4, cserék: Nörgaard (kapus), Sjöberg 7/5, Jörgensen 2, Petersen 1, Tobiasen 1, Thomsen 2, Nielsen

Magyarország: Sirina – Lovász 2, Radulovics 5/3, Görbicz 3/2, Kulcsár 1, Tóth 4, Nagy 3, cserék: Pálinger (kapus), Kindl 3, Siti 1, Ferling 1, Mehlmann, Bohus, Pigniczki

Kiállítások: 12, illetve 6 perc

Hétméteresek: 5/5, illetve 6/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!