Hírek

2005.01.17. 07:34

A Fradi elbánt a nézőkkel

A Fradi vezetői – mit sem törődve a ligaszabályokkal – a tartalékcsapat mellett csak a Rósa, Tőzsér, Sowunmi, Gyepes négyes vett részt a tornán.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="171"] Juhász Roland (balra) és Andruskó Attila harca a pesti selejtező döntőjében
[/caption]Bár utóbbinak nem kellett volna erőltetnie, mert nagyon nem érezte a kispályás focit. Ha játékban nem is, „arcban” nagyot alakítottak a zöldek. Bár az ifjak jelentős része először szerepelt a „nagy” csapatban, mégis úgy közlekedtek, mint ha övék lenne a csarnok. A Pécs elleni zakó (1-5) után a Honvéd következett az életben maradásért. Míg a kispestiek lelkesen melegítettek a folyosón, a fradisták kedélyesen cseverésztek, s szolidan nyújtogattak. Az előzmények után váratlanul szoros meccset játszott a Fradi, de nem úszta meg vereség nélkül.

A Fradi tehát pont nélkül esett ki, míg Nyugat válogatottja döntetlennel, az a remi az MTK négy közé jutását jelentette. Az elődöntőbe két-két győzelemmel jutott a Kaposvár és a Pécs. Előbbi 2-2-re végzett a Honvéddal, és büntetőkkel kiharcolta a döntőt. A többiekhez képest jól játszó Pécs aztán meglepetésre kikapott az MTK-tól. A döntőben az MTK 6-0-ra kiütötte ellenfelét, s ott lehet két hét múlva a fináléban, de még a Kaposvár is reménykedhet, mert a két legjobb második is utazhat Debrecenbe.

Drága, Apukám!

Rövid időutazáson vehettünk részt a mérkőzés előtt. A metrókijárónál többen is Fradi-sálat és -zászlót árultak. Darabját 1500 forintért. Nos, nem keveset költött egy apa, ha két gyerekével ment ki a Papp László Sportarénába. A családi jegy 3600 forintba került. Egy üdítőért, egy perecért, illetve szendvicsért is 400-400 forintot kellett fizetni. A szülő közel tízezer (9800) forintot költött, ha vett két zászlót, jegyet, három üdítőt, három szendvicset és mondjuk két perecet a srácoknak.

Németországban más?

– Ez a profizmus? – kérdezte feldúltan Erdős László, az esemény főszervezője. – László Csaba állandóan erre hivatkozik, most pedig cserbenhagyja a szurkolókat és csak a második vonalat hozta el. Pedig rendre arról beszél, hogy minden más Németországban, ahol a diplomáját szerezte. Nos, valóban, ott 8-10 éve rendeznek terembajnokságot, de egyik csapat sem engedi meg magának, hogy a „tarcsival” álljon rajthoz. Ezért 6-7 ezer néző helyett csupán 2-3 ezer jött.

Balhé a torna előtt

A Metró Határ úti és Pöttyös utcai megállójában összecsaptak a Honvéd és a Fradi szurkolói. A kispestieknek a csarnokhoz érve a rendőrökkel is meggyűlt a bajuk. Tucatnál is több személyt állítottak elő.

Eredmények

A csoport: Kaposvár–MTK 3-2, Kapos-vár–Nyugat vál. 1-0, MTK–Nyugat vál. 4-4.

A csoport végeredménye: 1. Kaposvár 6 pont, 2. MTK 1 pont (6-7), 3. Nyugat 1 (4-5).

B csoport: Pécs–FTC 5-1, Bp. Honvéd–FTC 6-5, Pécs–Bp. Honvéd 3-0. A csoport végeredménye: 1. Pécs 6 pont, 2. Honvéd 3, 3. FTC 0 pont. Elődöntők: Kapos-vár–Honvéd 5-4, Pécs–MTK 0-1.

Döntő: MTK–Kaposvár 6-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!