Hírek

2005.01.31. 00:00

A havas lejtőkre is betört az erőszak

Balaton Balázs

Az elmúlt időben szinte naponta hallottunk a hóbalesetekről. Síelés vagy szánkózás közben kezét, karját törte a sportolni, szórakozni vágyó. Tegnap a Normafánál tizenkét balesethez hívták ki a mentőket. A felelőtlen száguldozók sem magukat, sem a másikat nem kímélik.
Megdöbbentők a szomszédos országokból érkező jelentések is. Egy tízéves magyar kisfiú még mindig kómában van, mert a sípályán elsodorta egy sportos kolléga. A tizenhárom éves lánynak szerencséje volt, neki „csak” a lába tört el.
Nem lehet tudni, hogy az utóbbi években miért sűrűsödtek az ilyen balesetek. Szakemberek még nem végeztek tanulmányokat, de nemsokára biztosan olvashatjuk majd. Biztos, hogy a gyorsuló világgal, a jobb minőségű sílécekkel, az erőszakos filmekkel, mozikkal magyarázzák majd.
Pedig a legkézenfekvőbb magyarázat a nemtörődömség. Az, hogy sem magunkra, sem embertársunkra nem figyelünk. Már a sípályán is a versenyszellem érvényesül. Pedig ez csak a Normafa, napos hétvége volt, amikor élvezni kellett volna a havas lejtőket. Nem pedig legyőzni a gyerekét tanító édesapát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!