Hírek

2005.01.29. 07:33

Horvát–magyar focibarátság

Polgár László

A helyszínt akár jelzésértékűnek is tekinthetjük azzal kapcsolatban, hogy a Magyar, illetve a Horvát Labdarúgó-szövetség elöljárói és a két ország politikai képviselői Nagykanizsán írták alá tegnap a 2012-es Európa-bajnokság rendezésére szóló szándéknyilatkozatot. A közös határtól 20 kilométerre fekvő városban, a Képzőművészetek Házában a két szövetségi elnök, dr. Bozóky Imre és Vlatko Markovic, illetve a két „sportfőméltóság”, Ábrahám Attila, illetve Zelimir Janjic látta el kézjegyével délután egy órakor a hivatalos dokumentumot.
A horvát küldöttség kifejezésre juttatta, hogy kormányuk mindenben támogatja a 2012-es Európa-bajnokság rendezésének tervét. Dr. Ábrahám Attila államtitkár szerint sporttörténeti eseményre került sor a dél-zalai városban, amit a horvát szövetség első embere, Vlatko Mar-kovic is hangsúlyozott, külön kiemelve, a küzdelem nehéz lesz, mégis kellő erővel, akarattal, tapasztalattal megvan az esély arra, hogy a közös rendezésű kontinensviadal rendezését a két ország elnyerje. Dr. Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének szavai arról árulkodtak, hogy a pénteki aláírás után hétfőtől már az érdemi munkáé a főszerep, s magyar részről is – megfelelő kormánytámogatással – az a cél, hogy a 2006 decemberében, Budapesten sorra kerülő UEFA-kongresszuson a két állam pályázatát hirdessék ki győztesként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!