Hírek

2005.01.24. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba GAZDATÜNTETÉS
A földalapú és az állatjóléti támogatás, az EU-s pályázatokhoz az önrész támogatása, mind-mind olyan beígért öszszeg, ami hiányzik a gazdáknak. A gabonát a többség intervenciós felvásárlásra ajánlotta fel, de ebből csak később lesz pénz. A termelők újra tüntetésekre készülnek. (szl)

Püspökladány FÖLDÜGY
Még mindig várnak a pénzükre a ladányiak. Elvileg csak egy számítógépes pénzügyi program telepítése hiányzik már ahhoz, hogy az úgynevezett „püspökladányi földügy” jogosultjainak megkezdjék járandóságuk kifizetését egy 2004. október 11-i bírósági ítélet szerint. (szl)

Sopron VÉGKIELÉGÍTÉS
Január végéig megkapják a végkielégítést a Soproni Marhavágó Kft. elbocsátott dolgozói. A cégnél 61 dolgozónak mondtak fel november végén. A felszámolási eljárásra azért volt szükség, mert az egyik tulajdonos, a Pick Szeged Rt. kivált, és nem találtak új beruházót. (szl)

Székesfehérvár ÉPÍTKEZÉS
Befejeződik a Vörösmarty Színház átépítése, megkezdődik az Árpád fürdő és a középkori várfal helyreállítása. Folytatódik a Nemzeti Emlékhely kialakítása is. (mj)

Kaposvár KIÁLLÍTÁS
Miniatűr keretekbe foglalt képekből, méretüket tekintve egyedülálló alkotásokból nyílt kiállítás szombaton Kaposváron. Az idei tizedik alkalommal megrendezett tárlaton 86 hazai és 39 külföldi hivatásos és amatőr művész összesen 1250 munkáját állították ki a Vaszary Képtárban. (mj)

Ópusztaszer BORÜNNEP
Vince-napi Borünnepet, népi vicevessző-vágást és borkóstolót tartottak szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A néprajzkutatók szerint Vince nevének a borral, a vinummal való hasonlatosságából lett a bor és a szőlő védőszentje. Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince, tartották őseink. (szl)

Szekszárd TERMÁLVIZEK
Kiaknázatlan a magyar termálkincs. Magyarország jelenleg 1289 termálforrás ismert. Minden tizedik külföldi kifejezetten a gyógyfürdők miatt keresi fel az országot. Tolnában a legtöbb önkormányzat csak termálfürdőben gondolkodik, pedig a melegvizet fűtésére, kertészeti és mezőgazdasági célokra is lehetne használni. (szl)

Sombathely MUNKAÜGYI PER
Megkezdődött az elbocsátott csökkent munkaképességű dolgozók pere. Mint ismeretes, tavaly novemberben 121 embert tett utcára a gödöllői székhelyű Assisto Kft. A cég állami támogatásból foglalkoztatta másfél éven keresztül a 40-70 százalékban megváltozott munkaképességű dolgozókat. (szl)

Gyöngyös ÚJ TORNATEREM
A hónap végére befejeződik a Kálváriaparti Általános Iskola tornatermének felújítása. A kivitelezés az Oktatási Minisztérium „Beruházás a XXI. századi iskolába” elnevezésű programjának támogatásával, és az önkormányzat segítségével valósul
meg. (ss)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!