Hírek

2005.02.18. 08:40

Keresztül Magyarországon

BAMA

Zalaegerszeg EGYÜTTMŰKÖDÉS
A közeljövőben virtuálisan is összekapcsolódhatnak a nagykanizsai többcélú kistérség településeinek könyvtárai. A Zalában egyedülálló kezdeményezés koordinátora a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár. Czupi Gyula igazgató szerint az együttműködés új formája magas színvonalú szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé. (szpa)

Szombathely VASÚTÁLLOMÁS
Befejeződött a szombathelyi vasútállomás belső felújítása. Megújult a közmű, a fűtési rendszer, s több helyütt a födémszerkezet is. Egy év múlva lesz egy olyan utasváró centrum, ahol a korábban érkező utasok számítógépezéssel tölthetik el az időt. (szpa)

Zánka KIKÖTŐBŐVÍTÉS
A jelenlegi 45 helyett a bővítés után 250 vitorlás befogadására lesz alkalmas a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötője. Erről a Zánka-hajó fedélzetén tájékoztatták a sajtó munkatársait. (szpa)

Szolnok JELZŐLÁMPÁK
A közeljövőben két szolnoki forgalomirányító jelzőlámpánál a gépkocsivezetők megtudhatják, hány másodperc van hátra a lámpa zöldre váltásáig. Számláló berendezést szerelnek fel a közlekedési jelzőlámpák kiegészítéseként, így a vezetők zöld jelzésnél felmérhetik, átjuthatnak-e még szabályosan. (szpa)

Szekszárd DIÁKSIKER
Az ország harminc általános- és középiskolája sikeres pályázatát követően vált tagjává az Európai és Magyar Innovatív Iskolák Szövetségének. Ezek egyike a szekszárdi Ady Endre Középiskola. A feladatok teljesítéséhez informatikai és kommunikációs eszközöket kaptak tízmillió forintot meghaladó értékben. (szpa)

Sopron TELEKÁR
Tulajdonosokká válhatnak a bérlők, ha a soproni önkormányzat értékesíti az eddig bérleménybe kiadott görbehalmi telkeket. A bérlők elővásárlási joggal rendelkeznek, de akad, aki sokallja az eladási árat. (szpa)

Székesfehérvár KÖZGYŰLÉS
Csütörtökön tartja Közgyűlését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az egyik legfontosabb napirendi pont a költségvetés tárgyalása lesz, de napirenden szerepel a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb belső freskóinak és stukkóinak a felújításához szükséges pályázati önrész biztosítása is. (szpa)

Szeged ÁRVÍZVESZÉLY
Több vízkészlet halmozódott föl a Tisza vízgyűjtőterületén az utóbbi napok havazásai következtében, mint az öt évvel ezelőtti árvízkor. A Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése az árvízi helyzeten most nem segít. A jelenlegi védrend-szer így is megfelelő állapotú. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!