Hírek

2005.03.17. 09:35

A kávéház álmodozó Lisaurája

Parcsami Gábor

– Kitartó típus vagyok – mondja Danis Lídia. – Hétéves koromtól színésznő akartam lenni. Soha nem adtam fel ezt az álmomat. Nem mondom, hogy nem volt rossz érzés, amikor nem vettek fel. De mindig megfogadtam, hogy legközelebb még jobb leszek. Harmadszorra végre sikerült.
Lídia a Vígszínházban ma este is látható A kávéház című darabban Lisaurát játssza. – Nehéz szerep, igazi kihívást jelent estéről estére – meséli. – Huszonöt évesen egy érett, önmagát kereső rosszlányt kell alakítanom, akinek egyetlen vágya, hogy férjhez menjen. Össze is fut álmai férfijával, akiről végül kiderül, hogy felesége és gyermekei vannak. Egy világ omlik össze Lisaurában.
A művésznőt a Vígszínházban még láthatjuk a Szenvedélyben, a Revizorban és a Nórában.
A Katona József Színházban az Attack című darabban pedig ő alakítja Vivit.
Lídia a Vígszínházban igazi otthonra talált. – Éppen a napokban mondtam egyik barátomnak, olyan érzésem van, amikor elindulok otthonról a színházba, hogy hazulról megyek haza – árulja el.  – Igazi barátokra is találtam Halász Juditban és Pap Verában. Mint ember és mint színész is mindig hasznos tanácsokat kapok tőlük.
Az elmúlt hónapokban kevés szabadideje volt. Ha mégis akadt pár órája, olyankor legszívesebben olvasott. – Legutóbb az Egy gésa emlékiratai című könyvet olvastam – avat be. – A kötet távoli, álomszerű világba röpített el. A japán kultúra annyira más, mint a miénk, hogy igazából meg sem tudjuk érteni.
Egyrészt örül, hogy sok a munkája, másrészt szomorú, hogy csak ritkán tud hazalátogatni Sopron mellett, Peresztegen élő édesanyjához és két nővéréhez.
– Odahaza minden annyira más, sokkal nyugodtabb az élet – vallja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!