Hírek

2005.03.24. 00:00

Bevezetnék a bérkoldultatás büntetését

Az MDF jogszabályi módosítást készített elő, amelyhez kérik a fővárosi frakciók támogatását.

Izing A.

Eszerint bevezetnék a „bérkoldultatás” törvényi tényállását, amely az emberi szabadságot és méltóságot súlyosan korlátozó bűncselekménynek számítana.
Rendeletben kellene megtiltani a koldulást Budapest belvárosában, véli a fővárosi MDF-frakció. A fórum négy másik párttal kezdeményez tárgyalásokat a tiltás bevezetése érdekében. Szőke László frakcióvezető Petrétei József igazságügy-miniszter levélbeli állásfoglalásáról azt nyilatkozta, hogy az egy hónapig hiába bolyongott a a budapesti városházán.
A miniszter szerint a koldulás szabálysértéssé nyilvánítása nem alkotmányellenes. Kaposvárott és Szegeden már tiltják a koldulást, Pécsett pedig készülnek rá. – A Demszky-féle városvezetés nem mer lépni – gondolja Szőke.
– Egyre több szerencsétlent vezényelnek az utcára – mondta a politikus –, a nap végén levéve tőlük a sápot. Ez a nagyvárosi rabszolgaság. Mit tegyünk a kizsákmányolt gyerekek védelmében? Tudjuk-e, hogy amikor pénzt dobunk a kalapba, valószínűleg nem kenyérre adunk, hanem a bandavezér zsebét tömjük vele? 

A kéregetők fogva tartottak

Az MDF szerint szemléletváltásra van szükség a koldusok megítélésében. Ők is áldozatok, akik a szorító anyagi függőségből nem tudnak szabadulni, fogva tartóiknak ez nem is célja.

Ön szerint szükséges-e a bérkoldultatást bűncselekménynek minősíteni?

Helyesnek tartja-e a koldulás megtiltását Budapesten?

Kérjük, írja meg véleményét a [email protected] címre!

Ön szerint szükséges-e a bérkoldultatást bűncselekménynek minősíteni?

Helyesnek tartja-e a koldulás megtiltását Budapesten?

Kérjük, írja meg véleményét a [email protected] címre! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!