Hírek

2005.03.03. 00:00

Bírócsere miatt kezdik előről az Energol-ügyet

Nagy E. D.

Tizenkilenc vádlott közül öten nem jelentek meg a bíróságon az Energol-ügy tárgyalásán. Volt, aki külföldön tartózkodik és előre jelezte ezt. Két vádlottat, a Conti Car vezetőjét és az Energol volt igazgatóját a büntetés-végrehajtási intézet nem tudta előállítani.

Az adócsalás miatt indult eljárás kilenc évvel ezelőttre húzódik vissza . A vádlottak cégei olajszármazékokkal üzleteltek. A vádirat két befektetői kört különböztet meg, amelyek más cégek felhasználásával közterhek megfizetése nélkül hozott be az országba, vagy törvénytelenül állított elő gázolajat. A rendőrség évekig nyomozott, mert azt várták, hogy az ügyben érintett személyek révén megtudhatják kik álltak a 1996-ban kipattant alvilági háborúhoz. Ez azonban kudarcba fulladt. Az Energol-ügy végül 2003-ban került a bíróság elé. Több tucat tárgyalás miatt azonban újrakezdődik, mivel a pert tárgyaló bíró kinevezése miatt az eljárás új bíróhoz került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!