Hírek

2005.03.29. 07:46

Elsüllyedt a női csapat

Á. S.

Esélyesként érkezett tavalyi Tour-győzelme színhelyére Tóth Krisztina, ám a sokszoros Európa-bajnok igen rosszul játszott az idei asztalitenisz-kontinensvetélkedő nyitányát jelentő csapatversenyen.
A dániai Aarhusban zajló Európa-bajnokságon a legjobb nyolc közé jutásért Szlovákia ellen Tóth mindkét mérkőzését elvesztette, a magyar női csapat azonban Póta Georgina 2 és Fazekas Mária 1 pontja jóvoltából 3:2-es győzelemmel még elkerülte a nagy leégést. Legutóbb 47 esztendővel ezelőtt történt meg, hogy női csapatunk ne jutott volna a legjobb nyolc közé. A végső győzelemre is esélyes, ám ezúttal botladozó együttes a következő körben már valóban „elsüllyedt”: a svédeket legyőző, Boros Tamarával felálló horvátok 3:1-re verték csapatunkat. Egyetlen győzelmünket Bátorfi Csilla jegyezte.
A férfiválogatott világranglista-helyezése alapján a 17–24. helyért küzdők közé kapott besorolást, s előbb a bolgárok (3:2), majd az olaszok ellen nyert (3:0), így némiképp javított a gyászos magyar mérlegen.

Két magyar segítőt is felállítottak a kispadról

Az idegek csatája Asztaliteniszben ritka eset a kiállítás, ám a szlovákok elleni mecscsen a Tóth–Odorova összecsapás bővelkedett a parázs jelenetekben. A döntő játszmában a már korábban piros lappal kiállított Tarján András szövetségi kapitányt helyettesítő Bátorfi Csillát is elküldték az edzői kispadról. A reklamálásokkal, veszekedésekkel tarkított maratoni csatában Tóth is begyűjtött egy sárgát, s ideges játékkal újabb fellépésén is kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!