Hírek

2005.03.19. 10:30

Hova tűnt el 20 millió forint?

BAMA

Hűtlen kezeléssel, a számviteli fegyelem megsértésével, sikkasztással, adócsalással, nagy értékre elkövetett csalással és zsarolással vádolja a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) február 6-án leváltott vezetőségét az  MKSZ jelenlegi felügyelőbizottsága.

A hat hete távozott elnök, Bor Sándor nem kívánt reagálni azokra a megállapításokra, melyeket a feltárt és a rendelkezésre álló iratok, bizonylatok alapján Debreczeni Tibor, az fb elnöke foglalt írásba. Ezekből kiderült, a szövetség bankszámlájáról felvett csaknem 12 millió 860 ezer forintról nincs bizonylat, a válogatott tavaly februári edzőtáborát kétszer számlázták ki, így  2 helyett 4 millióba került a túra.

Az egyesületek sohasem kapták meg az eredményességi támogatást, a versenybírók a legtöbb alkalommal nem a törvényes módon jutottak járandóságukhoz. Ráadásul Szabolcsi Szilviának a nemzetközi szövetség (UCI) által szervezett tavalyi svájci edzőtáborozása 16 ezer svájci frankba került, amit nem fizetett ki a szövetség, noha a MOB az összeget a szövetségnek átutalta.

Kizárhatják őket:
A húszmilliós hiány lehetetlenné teheti az április 30-i Esztergomi Nagydíj és a nyári Tour de Hongrie megrendezését.
A lemondás és korábbi kifizetetlen számlák miatt az UCI felfüggesztheti a magyar szövet-ség tagságát, s a kizárás érintheti a külföldön profiskodókat, például a magyar licencszel versenyző Bodrogi Lászlót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!