Hírek

2005.03.24. 08:20

Kátya örömmel bohóckodik

Parcsami Gábor

– Nagyon boldog vagyok, hiszen a napokban kaptam szerződést a József Attila Színháztól – újságolja Tompos Kátya. – Azt ígérték, nem fogok csalódni, jó szerepeim lesznek. Külön örülök, hogy nem egyedül, hanem több osztálytársammal együtt mehetek a társulathoz.
Sok ifjú színésznővel ellentétben Kátya nem nagy szerepekre vágyik, hanem arra, hogy minél több orosz szerző darabjában léphessen színpadra. – Az orosz kultúra szeretetét otthonról hoztam magammal – árulja el.
– Édesanyám, aki orosz származású, már gyerekkoromban megszeretette velem. Rengeteg orosz filmet néztem meg, és talán még ennél is több orosz mesét, majd később szépirodalmi műveket olvastam el.
A fiatal művésznőt az Örkény István Színházban ma este A filléres opera című darab Bettyjeként láthatjuk. – Nem egy nagy szerep, viszont a próbák, majd az előadások alatt rengeteget tanulhattam a kollegáktól – meséli. – Olyan általam nagyrabecsült színészekkel lehetek egy színpadon, mint Mácsai Pál, Végvári Tamás, Für Anikó és Pogány Judit. A darab Polly, a koldusmaffia fejének egyetlen gyermeke és Macheath, a nagy bűnözői múlttal rendelkező gengszter furcsa házasságáról szól.
Kátyát még láthatjuk a Spinoza Házban a Legénytoll-kabaréban. – A műsort osztálytársaimmal, Peller Annával, Szemenyei Jánossal, Szöcs Arturral és Zöld Csabával játsszuk – mondja.
– Az előadást Győrei Zsolttal és Schlachtovszky Csabával közösen állítottuk össze, kortárs kabarészerzők műveiből. Nagyon élvezzük ezt a játékot, rengeteget bohóckodunk és hülyéskedünk benne. Hasonló önálló esteket a jövőben is tervezünk, már csak azért is, mert egyikünk sem szeretné, ha teljesen szétszóródnánk az egyetem után.

Tompos Kátya

Budapest, 1983. március 13.

2005-ben végez a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Eddigi szerepei: Kelemen Kató (Én és a kisöcsém), Lány (Kokainfutár), Laura (Laura), Háva (Hegedűs a háztetőn)

2005-ben végez a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Eddigi szerepei: Kelemen Kató (Én és a kisöcsém), Lány (Kokainfutár), Laura (Laura), Háva (Hegedűs a háztetőn) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!