Hírek

2005.03.17. 08:58

Leszámolást előztek meg

Újabb leszámolást előzött meg a rendőrség. Ezúttal a Dunakanyar feletti ellenőrzést akarta újraelosztani két Komárom-Esztergom megyei csapat.

Szemán László

Ünnepi műszakot tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Március 15-én a Komárom közeli Ács községben elfogták Sz. Lászlót, akinek a házában Skorpió minigéppisztolyt és hozzá való 600 darab éleslőszert találtak. A Skorpió a kelet-közép-európai maffiák kedvenc gyilkoló fegyvere, ilyet használtak a móri mészárláskor is. A lefoglalt lőszer 30 tárnyi. Ebből is gondolják a nyomozók, hogy Sz. László nem agyaggalamb-lövészetre készült.

A civil ruhás rendőrök kilenc autóval érkeztek, és kommandós támogatással rohanták le az ácsi házat reggel 9 órakor. A lakót fején csuklyával, hátrabilincselt kézzel vitték el. A hivatalos verzió szerint műkincs serlegeket sejtettek a házban.

A kutatáshoz robbanóanyag-kereső kutyákat is bevetettek. Állítólag az egyik eb szagolta ki a lőszereket. Délután 13 órakor két személyautóval erősítés érkezett Budapestről. Úgy tudjuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a Skorpió hírére azonnal autóba ültek és Ácsra hajtottak. Elképzelhető, hogy nemzetközi, szlovák kapcsolódása van az ügynek.

Lapunkat több megyei olvasónk is arról tájékoztatta, hogy az elfogás előzménye többszöri erőfitogtatás volt. Sz. László néhai Szlávy Bulcsu egyik volt emberének dolgozik, és a Dunakanyar feletti ellenőrzés átvételére készült. Többször is meglátogatta embereivel az ellenérdekelt fél szórakozóhelyeit, amire az ellenfél „viszontlátogatással” reagált. A Szlovákiából átcsempészett Skorpió vélhetően leszámoláshoz kellett. A rendőrség indítványozza Sz. László előzetes letartóztatását. Újabb elfogások is várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!