Hírek

2005.03.10. 00:00

Már a tények is érzékenyek a frontra

Malonyai Péter

Mostanáig hajlottam rá, hogy adjak némi hitelt a különféle közvélemény-kutatásoknak, ám egyik pillanatról a másikra oda lett a bizodalmam. Már hogyne veszítettem volna el a hitemet, amikor komoly hozzáértők szembesítettek azzal, hogy már a tények sem objektívek.
Olyannyira, hogy még az időjárás is hat rájuk. Azt sugallja ugyanis a kutató, ne vegyük túlságosan komolyan az aktuális fölméréseket, mert az emberek utálják már a telet. Napfényre, langymelegre vágynak. Hiányuktól rossz a kedvük, a kedvüktől pedig a véleményük.
A tények eddig az objektivitásukkal tűntek ki, mostantól másképp kell rájuk néznünk. Olyan ez, mint az egykori, a Szovjetunióból érkezett vicc, mely szerint arrafelé azért rossz a termés, mert mindig közbeszól az időjárás. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél.
Mifelénk a valóságot, a véleményünket érték utol az évszakok. A gondjaink, az örömeink csak látszólagosak. Az aktuális front kénye-kedve szerint alakítja őket.
A tavasz persze lassan eljön, de jó, ha tudjuk: nagyon meleg lesz a nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!