Hírek

2005.03.10. 00:00

Mi dönthetnénk a parkolási rendről

Lázin M. A.

– Péntekre ígérik az aláírás-gyűjtő ívek hitelesítését – örvendezik Legin István, Az Emberibb Parkolásért Mozgalom alelnöke. A fia-talembert a szervezet által kezdeményezett, s a főváros parkolási rendjét átszabni kívánó népszavazás miatt kerestük meg.

– Mivel ügydöntő véleménynyilvánításról van szó, a határozat kötelező érvényű lenne a képviselő-testületre – fűzi tovább az alelnök gondolatait Bertalan Zoltán titkár. Aki egyben azt is hozzáteszi, ők nem a parkolódíj ellen vannak, csak azt szeretnék, ha ezek beszedését az önkormányzatok vennék kezükbe. Álláspontjuk szerint ugyanis a jelenlegi rendszerben követhetetlen a pénz útja. További gond, hogy a befolyó forintokat nem az utak javítására, hanem egyéb célokra fordítják.

Ugyancsak érthetetlen, hogy olyan helyeken is fizetni kell, ahol gyakrolatilag nincs semmi hivatal vagy nagyobb munkahely. Emellett az is fájó pont, hogy nem utólag, a szolgáltatás mértékétől függően, hanem előre kell leróni a parkolódíjat. A szervezet többek közt ezekben a kérdésekben is szeretne változást elérni.

Minél többen írjuk alá!

A szervezet boltokban és az utcán szeretne aláírásokat gyűjteni. Legin István februárban adta be kérelmét az okmányok hitelesítésére. A szervezet várhatóan március végén kezdi a munkát. Harminc nap alatt kell százötvenezer aláírást összegyűjteniük. A www.empamo.tag.hu oldalon találunk több információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!