Hírek

2005.03.29. 06:47

Óbuda szeretné az új tévészékházat

Izing A.

[caption id="" align="alignleft" width="157"] Tarlós István nem érti, miért őt támadják. Mint elmondta, a kerület polgármestere nem adhat ki építési engedélyt, az a szakhatóságok dolga. Ő mindenesetre támogatja a tévészékház építését.
[/caption]– Nevetséges vád, hogy Óbuda-Békásmegyer nem akarja, hogy a kerületben épüljön meg a köztévé székháza – mondta a Reggelnek Tarlós István kerületi polgármester.
Szakszerűtlennek minősíti Czeglédi László, a Magyar Televízió kuratóriumi elnökének korábbi nyilatkozatait, amelyeket az MTV-székház építésével kapcsolatban tett. Tarlós István polgármester szerint félreértések sorozata vezetett a kialakult helyzethez, amelyekre biztosan van megoldás. Ma éppen ezért találkoznak Czeglédi László elnökkel. Tarlós kifejtette:
– Egy polgármester nem adhat ki építési engedélyt, mert az hatósági hatáskör. A kivitelező kérésére az óbudai illetékesek kétszer is meghosszabbították az engedélyt. Már az egyébként sem megszokott második hoszszabbítás is lejárt, de a munkákat még mindig nem kezdték meg. Lejárta előtt bejelentették az építkezés megkezdését, amelyről viszont a Közigazgatási Hivatal azt állapította meg, hogy nem történt meg. Méltatlan és indokolatlan ezért Óbudát támadni. A megoldást kell megtalálni – mondta lapunknak az óbudai polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!