Hírek

2005.03.22. 00:00

Pályázat Pesthidegkút megszépítésére

Napokon belül pályázatot ír ki a pesthidegkúti városközpont kialakítására a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal.

Kiss G.

– Olyan befektetőt keresünk, aki saját tőkéből kész fedezni a terület fejlesztését – mondta a Reggelnek Horváth Csaba kerületi polgármester. Hidegkút az elmúlt évek alatt jelentősen túlnőtte jelenlegi közlekedési adottságait. A tervek szerint körforgalmat alakítanának ki a Máriaremetei, a Hidegkúti út és az Ördögárok utca környékén. Emellett építenének egy szolgáltató központot is. Az önkormányzat fogadóhelyiségei mellett itt kapna helyet a rendőrség, a posta és a gyógyszertár. Az érintett területen kilenc darab ingatlan áll, melyből hét magántulajdonban van. Ezeket a kerületnek kell megvásárolnia. Amennyiben a tulajdonosokkal nem sikerül megállapodni, Horváth Csaba szerint kisajátítással jutnak a lakásokhoz. Az új épületek arculatának kialakítására a helyiekkel egyeztetve egy ötletpályázatot írnak ki.
– A kisvárosi környezetet kívánjuk megőrizni, nem szeretnénk plázahangulatot teremteni – mondta Horváth.  

Lakóövezet mellett futball- és teniszpálya
Megújul a Szabadság úti sporttelep is. A második kerület szintén magánbefektetők jelentkezésére számít. A pályázatot
a közeljövőben, még a tavasz folyamán kiírják. A kilenchektáros területen lakóövezetet, uszodát, futball- és teniszpályát alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!