Hírek

2005.03.08. 00:00

Reformok a családban kormányfő és feleség módra

Nyemcsok László

Nézte volna inkább Győzikét, Mónikát vagy Balázst az asszony. De nem, neki Gyurcsány kellett. Így lendületet vett, és mindennap átfogó, új cselekvési programokat fogalmaz meg. Vagyis eljött otthon (is) a reformkor. Azt harsogja az asszony, hogy a családi rendszerváltásom, azaz az anyámtól a hozzá költözés nyolc éve alatt a szőnyeg alá söpörtünk problémákat. Míg Gyurcsány új faluképet, ő új faliképet szorgalmaz.
Mondom neki: drágám, én csak a morzsákat söpörtem a szőnyeg alá, mert láttam, hogy jössz. Zavaromban majdnem el is szóltam magam, hogy hajrá MSZP. Persze nagy baj ebből sem lett volna, a tévében egy kolléga ugyanezt az elszólását megmagyarázta: vicc volt, csak nem értette Gyárfás és a Fidesz.
Az már komolyabb, hogy az asszony is csatlakozott a nőnapi mozgalomhoz. A szőke nős viccekre kontrázva megkapjuk a magunkét. Padlócsempéhez hasonlítanak, akiket először le kell fektetni, hogy aztán egy életen át ugrálhassanak rajta. És hogy miért szeretjük mi, férfiak a szőke nős vicceket? Mert a humornak ezt a színvonalát még nagy nehezen megértjük.
Ezenkívül én a miniszterelnököt, és főként így, nőnapon a nejemet is megértem. Pluszpénzt nem tudnak adni, az átfogó reformok előrevetítése viszont semmibe sem kerül. A kormányfő vidékkel kapcsolatos konkrét elképzeléseit még nem ismerem, a feleségemét annál inkább.
Ha a lendületem csak a kocsmáig visz, költözhetek más vidékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!