Hírek

2005.03.02. 07:51

Réka családi vakációja

Parcsami G.

– A szinkronstúdióban nőttem fel, nagyapám mellett – mondja Wessely-Simonyi Réka. – Az ő nevéhez fűződik a Volt egyszer egy Vadnyugat, a 101 kiskutya és az Aranyoskám című filmek szinkronrendezése. Talán ezért már gyerekkoromban sem volt kérdéses, mi szeretnék lenni. Kilencévesen már Földessy Margit Színiiskolájába jártam, s tizenegy éves koromban léptem fel először.
Rékát a napokban felkérték
a Családi vakáció című amerikai vígjáték szinkronizálására. – Ezt az óriási lehetőséget valószínűleg nagyapának köszönhetem – vallja. – Tizenöt éve, hogy meghalt, de volt kollégáival még ma is gyakran beszélgetünk róla.
A művésznő a Ruttkai Éva Színház ma esti Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásában Juana szerepét játssza. – Öröm ebben a darabban fellépni. Egy színpadon lehetek Straub Péterrel, Orosz Helgával és Nagy Feróval. Rékát a Ruttkaiban láthatjuk még a Mesebeli Mátyás zenés mesejáték Juhászné szerepében.
Ezenkívül a székesfehérvári Vörösmarty Színház Hair és Szentivánéji álom című előadásaiban lép fel.
– A székesfehérvári színház felújítása miatt most országot jár a társulat – mondja. – Ez egyrészt nagyon jó, mivel mindig más város közönsége előtt lépünk fel, másrészt viszont eléggé fárasztó.
A társulatnak egyik unokatestvérem, Gesztesi Károly is a tagja. Sajnos, eddig még nem léphettünk fel együtt, mindegyikünk más darabokban játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!