Hírek

2005.03.12. 00:00

Saját erőből épít sportcsarnokot Érd

Vultur Csaba

Sportcsarnok építéséről döntött az érdi képviselő-testület a polgármester javaslatára. A beruházáshoz bankhitelt vesznek fel. – Olyan megoldás mellett döntöttünk, amely nem csupán sport-, hanem kulturális események befogadására is alkalmassá teszi a létesítményt – mondta el a Reggelnek Döcsakovszky Béla polgármester. Mintául a néhány éve felépített dabasi sportcsarnok szolgált. – Tájékozódtam Dabason, végül felkértem azt az építészt, aki azt a sportcsarnokot tervezte – tette hozzá a polgármester.
Az ellenzéki képviselők attól tartottak, hogy a csarnok túl nagy anyagi terhet ró a városra. Ezért indítványukra a testületi ülésen név szerint szavaztak a beruházás előkészítéséről. A javaslatot
a többség végül elfogadta.
A polgármester szerint az ellenzék rosszul számol. - Havonta nagyjából négymillió forintból megoldható a sportcsarnok működtetése – hangsúlyozta Döcsa-kovszky Béla. Az építkezés kezdetét májusra tervezik. – Ha a testület egy újabb döntéssel elfogadja a bank ajánlatát, bő egy év múlva már állni fog az első érdi sportcsarnok – tette hozzá.

Évi százötvenmillió

A csarnokban egy 25 méteres medencét is építenek, amely a nagyközönség igényei mellett úszó- és vízilabdaversenyek rendezésére is megfelel. A bank 15 vagy 20 évre ad hitelt a városnak, nagyjából évi 150 millió forint lesz a törlesztőrészlet. A futamidő végén kerül a csarnok a város tulajdonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!