Hírek

2005.03.09. 00:00

Saját neméhez vonzódik

Közpénzből támogatott tévéműsorban beszél ma homoszexualitásáról Ungár Klára SZDSZ-es ügyvivő. Úgy érzi, ha őszinte, támadhatatlanná válik.

Takács Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="296"] „Egyszerűbb, ha én mondom, hogy homoszexuális vagyok, mintha nekem mondják mások”
[/caption]Homoszexualitását vallja be az egyik kereskedelmi televízió közszolgálati jellegű műsorában holnap este Ungár Klára SZDSZ-es politikus. – Egyszerűbb, ha én mondom, hogy homoszexuális vagyok, mintha nekem mondják mások – jelenti ki a csütörtökön adásba kerülő, az esélyegyenlőségi tárca által támogatott műsorban. A politikus úgy érzi, ha nyíltan beszél magáról, akkor támadhatatlanná válik.
Ungár Klára az első politikus Magyarországon, aki a nyilvánosság előtt beszél homoszexualitá-sáról. A szabad demokraták szószólója 1990-ben a Fidesz, 1994-ben pedig az SZDSZ színeiben szerzett parlamenti mandátumot. Most az SZDSZ ügyvivőjeként a párt egyik legfontosabb vezető testületének a tagja. Megkeresésünkre Ungár azt mondta, a kereskedelmi televízióval kötött szerződése miatt egyelőre nem nyilatkozhat.
Külföldön egyébként nem ritka, hogy a politikusok bevallják másságukat. Párizs, Berlin, Hamburg polgármestere, illetve a német szabad demokraták elnöke is nyilvánosan vállalta másságát.

Ne legyen következmény

Horn Gábor SZDSZ-es ügyvivő szerint a szexuális irányultságáról való beszéd mindenkinek szíve joga. Nem lát összefüggést Ungár bejelentése és az SZDSZ kampánya között, amelyben a 44 kérdésből hét foglalkozik a melegek jogaival. Olyan országban akar élni, ahol az ilyen megnyilatkozásoknak nincsen következménye.

Terry Black listája

Amennyiben nem mond le Semjén Zsolt fideszes politikus az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnöki posztjáról, Terry Black előadóművész a közeljövőben nyilvánosságra hoz egy lis-tát, ami szerinte a homoszexuá-lis és pedofil politikusok neveit tartalmazza. Terry Black kijelentette: információi szerint a parla-mentben több képviselő is meleg.

Egy férfi és egy nő

Semjén Zsolt nem látja az összefüggést kijelentései és Terry Black listája között. Elmondta: nem a melegeket, hanem az SZDSZ-t támadta. – Szerintem az helyes, ha az állam egy férfi és egy nő elkötelezett kapcsolatát ismeri el házasságnak, és ezt támogatja – tette hozzá. Az ellenzéki poltikus szerint ez nem tekinthető diszkriminációnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!