Hírek

2005.03.18. 00:00

Több és bonyolultabb ügy a vádhatóságok asztalán

BAMA

Egyre több és bonyolultabb feladattal kell megbirkózniuk a magyar ügyészeknek – jelentette ki tegnap Polt Péter legfőbb ügyész az elmúlt esztendőt értékelő beszédében. A korábbi időszakok adataihoz képest tavaly 15 százalékkal emelkedett az ügyforgalom, mindez pedig nagy terhet jelentett valamennyi ügyésznek és ügyészségi dolgozónak. Kiemelkedő eredményként értékelte, hogy sikerült megtartani a szervezet hatékonyságát. Rámutatott arra, az ügyészségi szakasz az esetek döntő többségében hatvan nap alatt lezárul.
Polt Péter külön kiemelte, hogy a gazdasági bűncselekmények száma erőteljes gyarapodást mutat. Ebben a kategóriában az elmúlt évekhez viszonyítottan tízszázalékos emelkedést tapasztaltak. Riasztónak nevezte, hogy a házasságot, a családot, az ifjúságot, valamint a nemi erkölcsöt érintő ügyekben több mint kétszáz százalékos volt a növekedés.  n Sz. Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!