Hírek

2005.03.07. 00:00

Veszélyes kapitányságok

Júniusra készül el a korábban életveszélyesnek minősített ráckevei rendőrkapitányság épülete. Pest megyében idén több, már elavult rendőrségi épület is megújul.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Látványterv a ráckevei rendőrkapitányságról, amelynek felújítása a többivel együtt idén befejeződik
[/caption]A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság idén 383 millió forintot költ épületeinek felújítására. A legnagyobb beruházások között szerepel a szentendrei rendőrkapitányság bővítése. Az eredetileg egy számítástechnikai cégnek készült épületet nemcsak a rendőrök nem tudják megfelelően használni, hanem a lakosok sem. Parkolni ugyanis alig lehet a környékén. Májusban kezdenek neki a munkálatoknak, az épület területe a bővítéssel háromszorosára nő, és egy parkolót is kialakítanak az ügyfeleknek.

Ráckevén júniusra már el is készül a felújított rendőrkapitányság. Szükség is volt a karbantartásra, mert a száztíz éves épület életveszélyessé vált. Falai megrepedeztek, a vakolat pedig gyakran a járó-kelőkre hullott – mondta lapunknak Papp Károly, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója. Három éve kezdték el a megye rendőrségi épületeit sorra felújítani. Ne csak a bűnözőknek legyenek jogaik, hanem a rendőröknek is – mondta Papp. Utalt arra, hogy az állomány megnövekedett létszáma miatt volt olyan épület, ahol a munkálatok megkezdése előtt munkatársaiknak öltözőjük sem volt.

Nagykőrösön tízmillió forintból alakítottak ki helyiséget a rendőröknek erre a célra. A hónap végén döntenek az új érdi rendőrkapitányság terveiről. Érden nem átalakítanak, hanem újat építenek. Tizenhárom terv érkezett be. A rendőrség részére az önkormányzat biztosított területet a városközpontban.

Vizsgálják az ügyeket

Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa jelentésében visszásságokat talált a rendőrök munkakörülményeiben. Azt mondta: nem megfelelő egészségügyi és biztonsági körülmények között végzik munkájukat. Az ORFK március végéig vizsgálja meg a megállapítások valóságtartalmát és készít összefoglalót arról, mit tettek a probléma megoldására.

Nagy Eszter Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!