Hírek

2005.04.07. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szentes KÉZMŰVESSÉG
Jövő év őszére kézműves Művészetek Házává alakítják át a szentesi Mátéffy–Burg-féle Gólyás Házat, ahol kézműves mesterségeket fognak oktatni és bemutatni. A beruházáshoz csaknem 300 ezer euró támogatást nyert a város, ez a költségek 81 százalékát fedezi. (mj)

Székesfehérvár ÁSATÁS
Korán szeretnék megkezdeni, és hosszúra tervezik az idei ásatási idényt a Fejér megyei Gorsiumban. Folytatják a hajdani római város főterének, vagyis fórumának több éve tartó feltárását. Pannónia legnagyobb fórumának mérete megegyezik a rómaiéval. (mj)

Miskolc LAKÁSÉPÍTÉS
Jelentősen csökkent a lakásépítési kedv Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt évben. Miközben országosan 23,5 százalékkal nőtt 2004-ben a lakások száma, a megyében egy százalékkal kevesebb épült az előző évinél. (mj)

Pécs AUTÓBUSZ
Négy új autóbuszt állított szolgálatba a napokban a Pannon Volán Rt., az év második felében pedig további tíz új jármű érkezik. Újdonság, hogy a vállalat átvette a Harkányi Gyógykórház autóbuszát, amelyet pluszjáratként beállítanak a Pécs–Harkány közötti menetrendszerű forgalomba. (mj)

Győr ADOMÁNY
Folytatódik a NAPRA-forgó Közalapítvány jótékonysági akciója. Április második hetében mintegy 15 ezer doboz kakaóitalt ajánlanak fel elsősorban győri oktatási, valamint megyei szociális intézmények számára. (mj)

Debrecen BABAMENTÉS
Krízisinkubátort helyeztek el szerdán a Kenézy Gyula Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának előterében. Ide azokat az újszülötteket helyezhetik el, akiket anyjuk nem kíván hazavinni. Az inkubátor beszerzéséhez az idei megyebál bevételével, 500 ezer forinttal járult hozzá a hajdú-bihari önkormányzat. (mj)

Balatonföldvár TAPASZTALATCSERE
Magyar és a szökőár sújtotta délkelet-ázsiai térségből érkezett katasztrófavédelmi szakemberek tapasztalatcseréje zajlik péntekig Balaton-földváron. Az Indonéziából, Srí Lankáról és Vietnamból érkezett szakemberek megismerik a veszélyhelyzetek kezelésének hazai gyakorlatát, a balatoni viharjelző és a Somogy megyei térinformatikai rendszert. (mj)

Mátraderecske REMÉNY
Az impozáns, de sok problémával küzdő gyógykomplexum, a szén-dioxid-gáz hasznosítására létesített szárazfürdő sorsa jobbra fordulni látszik.
A szakértők a közelmúltban befejezték a gázszigetelés vizsgálatát, és a garanciális munkálatokhoz is hamarosan hozzálátnak. (mj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!