Hírek

2005.04.05. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szabadkígyós BÉKAMENTÉS
Több mint tizennyolcezer kétéltűt mentettek meg az elmúlt két hét alatt a Kígyósi-pusztán. A megmentett példányok eszmei értéke összesen 40 millió forint. A Körös-Maros Nemzeti Park természetőrei évek óta végzik a békamentést. (mk)

Eger FOGLALKOZTATÁS
Közös munkaadói és munkavállalói találkozót tartottak a kultúrközpontban. A rendezvényt a rimaszombati önkormányzat, a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte. (ss)

Szeged IDEGENFORGALOM
Szabadka és Szeged idegenforgalmi megállapodást kötött. Dr. Botka László, Szeged polgármestere kiemelte: ahhoz, hogy a régióközpontok sikeresek legyenek az európai idegenforgalmi piacon, regionális együttműködésre van szükség. (szpa)

Répcelak FEJLESZTÉSEK
A Vas megyei Répcelak vendégül látta a Régiórádiót. Négy éve lett város a nagyközségből. Azóta rendkívül látványos fejlődésen ment át a Medvesajtot gyártó település. Az infrastruk-turális ellátás teljes, az intézményhálózat kiépült. (szpa)

Kaposvár JÉGCSARNOK
Hatszázötvenmilliós jégcsarnokot adtak át Kaposvárott. Az építést állandó politikai vita kísérte. Állami támogatás nélkül, önerőből és vállalkozói tőkéből valósult meg a beruházás. A kivitelezést tavaly októberben kezdték meg. (szpa)

Kiskunfélegyháza KÁPOLNASZENTELÉS
Vasárnap felszentelték a kiskunfélegyházai Kalmár-kápolnát. A közelmúltban felújított épületet dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke áldotta meg. A város elöljárói és több száz hívő volt jelen a felszentelésnél. (fc)

Fertőszentmiklós NÁDARATÁS
Befejeződött a nádaratás a Fertő-tavon. A Nádgazdasági Rt. a most véget ért szezonban kétmillió kéve nádat aratott 3000 hektáron. A társaság gyártmányainak mintegy 95 százalékát exportálja. A tetőfedésre használt nádat Nyugat-Európában értékesítik. (fc)

Szolnok KREDITPONTOK
Nem csekély a megyei orvosok körében a hiányzó kreditpontokkal rendelkező orvosok száma. Áprilisig sokan nem tudták összegyűjteni az előírt pontokat. Aki nem teljesítette ezt, hónapokig csak szakmai felügyelettel dolgozhat. (fc)

Pécs KAPCSOLATOK
Idén a megyei közgyűlés hatvanmillió forintot költ nemzetközi kapcsolatainak ápolására. A baranyai alelnök szerint nem a politikusok utazgatása, hanem valódi együttműködés kialakítása a cél. (mb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!