Hírek

2005.04.09. 00:00

Korlátozzák a teherautók forgalmát

Évek óta kérik a második kerületi lakók a tehergépkocsi-forgalom korlátozását a városrész zöldövezeti területein. A teherautók ugyanis rendszeresen a kis utcákon keresztül rövidítik le útvonalaikat.

Kiss G.

A forgalom elsősorban a Margit körút, a Szilágyi Erzsébet fasor, a Hűvösvölgyi és a Nagykovácsi út mentén élőket érinti. A járművek a pihenőövezeteket sem kímélik, veszélyeztetve a gyalogosok biztonságát.

– A főváros megadta az engedélyt a tehergépkocsi-forgalom korlátozására – mondta Kollár György, a kerület településüzemeltetési bizottságának elnöke. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezentúl nem szállíthatnak az építkezésekre homokot. A jövőben azonban mindezt csak engedély birtokában lehet, így kiszűrjük az átmenő forgalmat a zöldövezeti utcákból. A korlátozás bevezetése az év végére megvalósul. Addig elkészül a forgalomszabályozási terv, amely meghatározza a tiltást jelző táblák helyeit. A kerület a szabályzatot összhangba kívánja hozni a környező városrészek rendelkezéseivel.

Csak a főbb útvonalakon

A forgalomkorlátozás után a tizenkét tonnánál nehezebb teherautók kizárólag a főbb útvonalakon haladhatnak a kerületben. Így előreláthatólag a Bécsi utat, az Árpád fejedelem útját, a Moszkva teret, a Szilágyi Erzsébet fasort és a Nagykovácsi utat vehetik majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!