Hírek

2005.04.07. 07:24

Magyar borok boltja Bécsben

Megnyitott Bécs belvárosában az első kizárólag magyar borokat árusító szaküzlet. Idrányi Zoltántól, az In Vino Veritas GmbH ügyvezető igazgatójától megtudtuk, 15 magyar pincészet mintegy százféle bora található az indulókészletükben. Ezek 60 százaléka vörös, 30 százaléka fehér, tizedrésze pedig rosé, illetve aszú.

Ragó Alexandra/Bécs

A bécsi vállalkozás tulajdonosa Pátzay István, a Borban az igazság Kft. alapítója, vezetője. A 27 alkalmazottal dolgozó magyar vállalkozás jelenleg csaknem két és fél ezer étteremmel, szállodával van kapcsolatban, évente mintegy másfél millió palack bort forgalmaz.

A bécsi borszaküzlet megnyitása már régóta szerepelt az üzletember tervei között, ennek megvalósításához Magyarország EU-tagsága adta a végső lökést. A közelség praktikus előny, így például nagyobb megrendelések esetén sem okoz problémát az elképzelésekben szereplő 24 órán belüli szállítás. Érdemes megjegyezni, hogy az osztrák borpiacra nem egyszerű betörni, ugyanis meglehetősen kedveltek a hazai borok. A magyar üzletemberek ennek ismeretében még az elmúlt évben egyfajta „házi közvélemény-kutatást” végeztek. A bolt a nagykereskedőket is kiszolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!