Hírek

2005.05.31. 06:21

Jó Magyarországon, de otthon még jobb lenne

Ismét hírbe hozták Lothar Matthäust (44). A Bild am Sonntag szerint a Nationalelf korábbi irányítója, Berti Vogts (58) a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetőjét látná szívesen a német nemzeti együttes kispadján.

BAMA

Nem azonnal, hanem a 2006-os németországi világbajnokság után. Mindez pedig úgy került szóba, hogy az újság előrevetítette: mi lesz, ha a jelenlegi kapitány, a kaliforniai lakásából „pendliző” Jürgen Klinsmann (40) vezetésével már a negyeddöntőben búcsúzni fognak a hazaiak… – Világbajnoki címet kívánok Jürgennek és a válogatottnak. Ám arra már most gondolni kell, mi lesz, ha szerződésének 2006-os lejártával távozna… Nem fordulhat elő még egyszer, hogy hosszú ideig kapitány nélkül álljunk, mint Rudi Völler lemondása után! Mondtam is dr. Zwanziger elnök úrnak, hogy minden lehetőségre fel kell készülni, hiszen 2006 augusztusában már Európa-bajnoki selejtezőt játszunk. Vélhetően a vébé után jelentősen átalakul a keret, rossz lenne, ha még kapitányt is akkor keresgélnénk. Az egykori világbajnok hátvéd (s későbbi skót szövetségi kapitány) meg is nevezte a szerinte alkalmas jelöltet.

– Lothar Matthäus minden szempontból alkalmas lenne e posztra. Csodálom, ahogy a futballhoz kötődik, amilyen kreatív módon a játékosok fejlődését figyeli és segíti! – mondta Berti Vogts, aki beszámolt arról, hogy néhány napja Düsseldorfban hosszasan elbeszélgetett a 151-szeres egykori német válogatott játékossal, s nagyon meggyőző volt számára Matthäus hozzáállása. – Most Magyarországon dolgozik, de azt gondolom, ő lehet majd Jürgen Klinsmann utóda. Más típusú ember, mint Klinsi, de ez nem baj. S egyébként máris látszik, hogy sokkal nyugodtabb, higgadtabb, mint régen volt.

A lap kérdésére, hogy nem lenne-e hasznos, ha előbb német klubedzőként is bizonyítana a 2004 óta magyar kapitányként dolgozó egykori müncheni focista, Vogts csak annyit válaszolt, hogy ahhoz Matthäusnak meg kellene szereznie az edzői licencet, „s ebben a német szövetség vélhetően segédkezni fog”.

A magyar válogatottal éppen Franciaországban tartózkodó, s a szombati izlandi világbajnoki selejtezőre készülő Lothar Matthäus telefonon annyit válaszolt a Bild am Sonntag megkeresésére, hogy „megtisztelő, ha Berti rám gondolt. Jelenleg nagyon szerencsésnek érzem magam a magyarországi munkámmal, ám ha a német futballszövetség engem szeretne a válogatott élére, akkor készen állok a tárgyalásra”.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!