Hírek

2005.06.01. 00:00

Kártérítés jár az Andor utca lakóinak

Két év múlva a perek lezárultával már hatmilliárd forintot kell fizetnie a fővárosnak az Andor utca lakóinak. Ezt Kupper András közölte a Reggellel, miután bemutatta az első jogerős ítéletet. Az Andor utcában 10–30 százalékkal csökkent az ingatlanok ára, amióta kétszer kétsávossá bővítették. A forgalom a sokszorosára növekedett, mivel az M1-esről és az M7-esről a járművek nagy része erre vonul át.

Zsidai P.

– 1998 márciusában a főváros tulajdonosi bizottsága már döntött arról, hogy ki kell dolgozni kártalanítási eljárást. Ezt azonban a mai napig nem hajtották végre – mondta lapunknak Kupper. A környéken három-négyszáz tulajdonos szeretné, ha kártalanítanák. A frakcióvezető ingatlanonként egy- és négymillió forint közöttire becsüli az értékvesztést.

A károsultak összefogtak és nyolc percsoportot alakítottak. Egyiküknek első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság már megítélte a kártérítést. Ezt hagyta helyben május 26-án a Fővárosi Bíróság. Kupper kérdésünkre egyértelművé tette: a főváros már nem mérlegelhet, fizetnie kell. Ha most megteszi, másfél milliárd forintot takaríthat meg.

Lakos Imrének (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnökének az a véleménye, hogy ha jogerős ítélet született, akkor a tulajdonosi bizottságnak újra kell gondolnia álláspontját. – Megegyezésre kell törekedni, nem szabad húzni-halasztani – jelentette ki lapunknak. Ebben egyezik a véleménye Zsinka Lászlóval (MIÉP), a tulajdonosi bizottság alelnökével.

Nem támogatják

A májusi közgyűlésen a Fidesz szerette volna napirendre venni a kártérítést, de a koalíciós képviselők nem támogatták. A tegnapi tulajdonosi bizottsági ülésen szintén ezt javasolták, de a többség nem szavazta meg. Így jelenleg semmi esélye annak, hogy a júniusi közgyűlés elé kerüljön az ügy.

A tegnapi tulajdonosi bizottsági ülésen szintén ezt javasolták, de a többség nem szavazta meg. Így jelenleg semmi esélye annak, hogy a júniusi közgyűlés elé kerüljön az ügy. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!