Hírek

2005.05.30. 00:00

Még heten hiányoznak az utasok közül

Másfél hónappal a Nagybecskerek közelében lévő zsablyai hídon történt autóbusz-baleset után a Tiszában tovább kutatnak a hét eltűnt utas holtteste után.

K. I.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A roncsot csak kilenc nap múlva tudták partra húzni
[/caption]Április 15-én a Tiszába zuhant buszból hét utast sikerült élve kimenteni, s három holttestet is kiemeltek a megáradt folyóból. A hozzátartozók bejelentései szerint rajtuk kívül az autóbuszban még nyolcan utaztak. Az autóbuszt vízbe csapódásától 20– 30 méterre, kilenc nappal a baleset után emelték ki. A járműroncsban azonban már nem volt senki. Azóta a búvárok (köztük volt egy ideig két magyarországi mentőcsoport is) folyamatosan kutatják a zsablyai és a titeli híd közötti folyószakaszt. Az eltűntek közül eddig csak Zdravko Senci (21) alsótavankúti kiskatona holttestét találták meg, 28 kilométerre a baleset színhelyétől. A búvárok az elmúlt napokban még három holttestet húztak ki a folyóból, de egyikőjük sem volt az Autobanat autóbuszának utasa.

Az eltűntek listáján szerepel a nagybecskereki Mirjana Pokrajac (29) és Slavko Biga (56), az autóbusz vezetője, valamint a zichyfalvi Jelena Vignjevia (21), a basahídi Miodrag Vlauein (59), az autóbusz jegykezelője, a verbászi Željko Prodanovia (31), a hódsági Branko Ivanovia (20) és Dražen Trifunovia (14), aki a híd közelében levő víkendtelepen élt. A mentést irányító Milan Mihailovia, a szerbiai polgárvédelem vezetője szerint a feltételezések ellenére a kilométeres szakaszon lehetnek, valószínűleg gallyakba szorulva. Emiatt a különleges műszerekkel nem lehet őket érzékelni. A búvárok vezetője szerint az elmúlt hetekben „minden eddigi elméleti és gyakorlati tudást felhasználtak”. Továbbra is folyamatosan kutatnak a baleset helyszínétől a Tisza torkolatáig nyúló szakaszon, a titeli híd közelében pedig figyelőtornyot állítottak fel, melyről 24 órán keresztül kémlelik a vizet.

Az elkeseredett hozzátartozók ortodox szokás szerint a napokban negyvennapos megemlékezést tartottak a baleset színhelyén, közben maguk is bérelt halászcsónakokkal kutatnak. A verbászi Željko Prodanovia, aki eltűnt ikertestvérét keresi, a minap még egyszer átnézte a roncstelepen álló autóbuszt, és két szemüveget talált benne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!