Hírek

2005.05.19. 06:17

Risztov a kórházban vörös rózsát kapott

Legjobb esetben holnap engedik ki a kórházból Risztov Évát, aki a hét elején a fürdőszobában megcsúszva eszméletvesztéses agyrázkódást szenvedett. A rövidpályás Európa-bajnok úszónő tegnap még erős fejfájásra panaszkodott.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="288"] Risztov Évát további megfigyelésre benn tartották az orvosok
[/caption]Risztov pünkösdhétfőn vágta be a fejét, mielőtt edzésre indult volna. Már felöltözött, bement a fürdőszobába, ahol fogmosásra készülődött, de megcsúszott. A következő 15–20 percre egyáltalán nem emlékszik. – Arra eszméltem, hogy ömlik a vér az orromból – mondta a válogatott versenyző. – Taxival bevittek a Sportkórházba, ahol majdnem elájultam, ezért mentővel át kellett szállítani a János kórházba.

Azóta javult az úszóhölgy közérzete, igaz tegnap még erős fejfájás gyötörte, továbbá szédülésre panaszkodott. Az orvosok sokáig vacilláltak, hogy saját felelősségére haza engedjék-e a sportolót, s végül úgy döntöttek, jobb, ha Risztov még néhány napig bent marad. A kórházi szobában egymást váltották a családtagok, barátok és sporttársak, olyanok is meglátogatták a hányásos betegségből nemrég felépült úszónőt, akik amúgy ritkán találkoznak Risztovval.

– Volt úszótársaim közül Zubor Attila, Czene Attila, Batházi Tamás és Reményi Diana is eljött hozzám. Diával régen találkoztam, így az ő látogatása kicsit meglepett, de nagyon jól esett – nyilatkozta a nagypályán négyszeres Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző, akinek a hírekkel ellentétben továbbra sincs partnere, ezért nem érti, miért írták az egyik napilapban, hogy terhes volt és elvetélt. Bár valaki, talán egy titkos hódoló vörös rózsát helyezett el a kórházi szobájában, családtagjai mellett továbbra is kutyái és lovai a legfontosabbak Risztov számára. – Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnék párkapcsolatot. A terhességgel kapcsolatban mindössze annyi igaz, hogy az egyik lovunk utódokat vár. Nekem jó ideje nincs partnerem – mesélte Risztov.

A jelenlegi legjobb magyar úszónő igazán szerencsétlen heteket tudhat maga mögött. Éppen kezdett jó formába lendülni a medencében, amikor lázzal és hányással járó betegség támadta meg. Bár már a repülőjegye is megvolt, nem utazhatott el az athéni Akropolisz-kupára, most pedig a balatonfűzfői edzőtábort kénytelen kihagyni agyrázkódása miatt. A fő cél a júliusi montreáli világbajnokság Risztov számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!