Hírek

2005.06.04. 00:00

Új ízesítésű vizekkel lép piacra a Szentkirályi

Megduplázza napi gyártási kapacitását 2005 júniusától a Szentkirályi Ásványvíz Kft., amely így naponta hatszázezer liter ásványvizet palackoz majd. Az üzembővítésre a növekvő hazai igények kielégítése és az erősödő kivitel miatt került sor.

B. K.

A legújabb AC Nielsen-jelentés szerint ugyanis a cég eladásai alapján 2005 februárja óta piacvezető a szénsavmentes ásványvíz termékek kategóriájában. A tervek szerint így a cég 2005. év végére százötvenmillió palackot lesz képes forgalmazni Magyarországon. Ez a hazai hatszázötvenmillió palacknyi teljes ásványvízfogyasztás majd’ egynegyede. A mennyiségi mutatók mellett a Szentkirályi Ásványvíz Kft. a minőségben is vezető pozíciót célzott meg a hazai piacon. A hatszáz négyzetméteres üzem „laboratóriumi” körülményeket biztosít az immáron háromra bővült Szentkirályi ásványvíztípusnak: a szénsavas/szénsavmentes, a rózsaolajjal ízesített és a citromos-mentás ásványvizeknek.

A nyári hőség és az ezzel járó megnövekvő vízfogyasztás miatt nem lehet eleget beszélni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról. A Szentkirályi Kft. szakértői felhívják a figyelmet a tisztított vizek mértékletes fogyasztására, és azok kedvezőtlen élettani hatásaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!