Hírek

2005.07.05. 00:00

Gombát is árusít a közlekedési vállalat

Eladó a Móricz Zsigmond körtér kör alakú építménye. A BKV Rt. pályázat útján keres vevőt a „gombára”. Az ipari műemlék a környék szégyenfoltja.

Kiss G.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Jelenlegi állapotában nem sok vevő akad az omladozó körépületre
[/caption]– Várhatóan nyár végére eldől, hogy ki lesz az új tulajdonos – mondta lapunknak Pesti János, a BKV ingatlanhasznosítási osztályvezetője. Az érdeklődők között több hazai cég szerepel. A hatszáznegyven négyzetméter alapterületű telek a fővárosi önkormányzaté. Pesti János szerint ez feltételezhetően nem akadályozza meg az épület értékesítését. A „gombában” két üzlet is működik. Ha az új tulajdonos nem hosszabbít velük szerződést, vélhetően kártalanítani fogják a bérlőket. Szintén itt üzemel a BKV jegypénztára és áramátalakítója. A közlekedési vállat csak a 4-es metró megépülésekor szeretné ezeket elköltöztetni. Így valószínűleg még néhány évig a megszokott helyen állhatunk sorba a menetjegyért. Az eladási ár még nem ismert, a környékbeli ingatlanárak azonban mérvadóak lehetnek. A négyzetméterárak kétszázezer forinttól indulnak.

A Móricz Zsigmond körteret a „gombán” kívül már felújították. A beruházó tervei között nem szerepelt a körépítmény rendbetétele. A munkálatokat ugyanis összekapcsolták volna a 4-es metró beruházásával. Az értékesítésnek köszönhetően ez most hamarabb megvalósulhat. Az épület átalakítására több terv is született. Ezek szerint kávézó is nyílhatna a kör közepén. Ezt a belső udvar lefedésével lehetne megoldani, akár egy üvegtető segítségével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!