Hírek

2005.07.25. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Hajdú Péter igenis alkalmas
A Fent és Lent rovatban Hajdú Pétert pellengérezik ki, hogy az MTV Bizottsága előtt nem felelt meg tehetségben és szakértelemben a követelményeknek. Én az általam nézni tudott MTV1- en, TV2-n és az RTL-csatornán azt látom, hogy politikai hírmagyarázók, sőt színészek némelyike is selypítve, pöszén beszél. Filozófus csinál magából bohócot, mindenki Győzikéje képeszti el az országot oktalan fényűzése mutogatásával, van olyan műsorvezető, akinek dumájába beleszédül az ember, de nem marad meg benne utána semmi! Nem tudom, hogy mi nem tetszhet rajta, rendes kinézetű fiatalember, aki sikeres műsort vezet társával, miért alkalmatlan? Azt nem látják meg, hogy az időjárás-jelentést elmondó hölgyek úgy hadarnak, hogy mondanivalójukból nem sok marad meg a néző emlékezetében, mire ledarálják (Bóna Márta tarthatna nekik egy kis tanfolyamot, milyen a jó meteorológiai hírközlő)
Egy tévénéző olvasójuk, Cegléd

A nővérek mindent megtesznek
Az olvasói levelek című rovatukhoz szeretnék hozzászólni. Lapjuk július 16-i számában olvastam a Kórházi történet című cikket. Valószínűleg igaz, ahogy a levélíró leírta az idős anyósával történt esetet. De szeretném leírni, hogy ez nem vethet rossz fényt a többi kórházra, ahol nem így működnek a dolgok. Én egy kórházban dolgozom nővérként, a hozzánk bekerülő betegek, függetlenül a koruktól, mindig el vannak látva, úgy a szükséges gyógyszerrel, mint élelemmel, ha több időt töltenek ott. Legalább kenyeret és teát vagy tejet tudunk nekik adni. Előfordul, hogy a betegségük nem igényel hosszabb kórházi tartózkodást, de általában egyéjszakás megfigyelésre bent tartják őket, és olyankor, ha az állapotuk úgy kívánja, a szükséges gyógyszerrel is el vannak látva. A nővérhelyzet nálunk sem jobb, de igyekszünk mindenkit a szükségletei szerint ellátni.
Egy nővér Kiskunfélegyházáról

Miért nem vezetik be a kutyaadót?
Szabadság tér Naponta kicsit ki szoktam ülni, reggel a szép fű tele van kutyával. Ezek ott végzik a dolgukat, még reggel jó a levegő, de dél felé, amikor rásüt a nap a sok ürülékre, inkább hazamegy az ember. Csodálom, hogy a presszó még működik ott. És miért nem vezetik be a kutyaadót? Gondolom, a fele kutya eltűnne a városból. Vagy mert az uraknak vannak kutyáik?
Egy belvárosi nyugdíjas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!